iPhone 16, dikey hizalanmış arka kameralara sahip olacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, iPhone 16 serisinde iPhone 15 serisinin aksine dikey olarak hizalanmış kameralara yer vermek istiyor.

MacRumors tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, iPhone 16 serisi için iki farklı kamera tasarımını test ediyor. Şu anda Apple, iPhone 16 serisi prototiplerinden birinde iPhone 15 serisindeki gibi ayrı olan ancak iPhone 12’dekiler gibi dikey olarak hizalanmış arka kamera tasarımını test ediyor. Buna ek olarak diğer prototipte iPhone X modelindekine benzer şekilde bir arada konumlanan kameralar test ediliyor. Raporlara göre şirket şu anda iPhone X tarzı tasarımı kullanmak istiyor.

Belirtilenlere göre şirket, bu tarz bir tasarım değişikliğini uzamsal video desteği sunmak amacıyla yapmak istiyor. Örneğin bu sene Apple, iPhone 15 Pro serisinde Vision Pro için uzamsal video çekebilmesi için telefoto ile ultra geniş açılı lenslerin yerini değiştirdi. Bundan dolayı tasarımdaki değişikliğin olabileceğini düşünüyoruz.

Render (MacRumors)

Test edilen iki prototipi kıyaslamak gerekirse iPhone X tarzındaki birleşik kamera tasarımının şirket için daha iyi olabileceğini söyleyebiliriz. Zira Apple, iPhone 11 serisinden beri yıllardır benzer bir kamera tasarımı kullanıyor. Bundan dolayı yapılacak değişiklikle birlikte daha dikkat çekici bir tasarıma sahip iPhone modelleri karşımıza çıkabilir. iPhone 16 Pro serisinin kamera diziliminde herhangi bir değişikliğin yaşanıp yaşanmayacağına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu