Kia’dan uygun fiyatlı yeni bir SUV geliyor: Clavis!

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, Clavis adında uygun fiyatlı yeni bir SUV modeli üzerinde çalışıyor.

Şirket tarafından bu ayın başlarında Hindistan’da alınan Clavis patentiyle birlikte markanın yeni bir model geliştirdiği ortaya çıktı. Her ne kadar patentte aracın gövde tipiyle ilgili bir bilgi olmasa da yerel basın tarafından elde edinilen bilgilere göre Kia Clavis, uygun fiyatlı bir SUV olarak karşımıza çıkacak. 4 metrenin altında bir uzunluğa sahip olacak olan model, köşeli hatlarıyla dikkat çekmeyi başaracak. Patent şimdilik Hindistan’da alınsa da modelin dünya genelinde de satılabileceği iddia ediliyor.

Autocar India tarafından belirtilenlere göre Kia Clavis, Sonet ve Seltos modellerinin arasında konumlanacak. İlk olarak 2024 yılında içten yanmalı olarak satışa sunulacak olan model, 2025 yılında müşterilerle buluşacak ve önümüzdeki yıllarda tamamen elektrikli bir versiyona da kavuşacak.

Teknik tarafa gelirsek Financial Express’e göre model, Hyundai Exter’ın kardeşi olacak. 2023 yılında tanıtılan model, 3.815 mm uzunluğa sahip ve 1.2 litrelik güç üniteleriyle karşımıza çıkıyor. Yeni Clavis’in de Exter gibi Hyundai i10’un platformu üzerine inşa edilmesi ve Stonic ile aynı boyutlara sahip olması bekleniyor.

Şimdilik araca dair daha detaylı bilgiler elimizde bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde şirketin prototipler test etmesiyle birlikte daha fazla ayrıntıyı öğreneceğiz. Şimdilik net olmasa da küçük SUV pazarının büyümesi sebebiyle model, Hindistan’ın dışında da satışa sunulabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu