Land Rover, elektrikli Range Rover için siparişleri almaya başladı!

İngiliz otomobil üreticisi Land Rover, elektrikli Range Rover modeli için ilk teaser görsellerini yayınladı.

Şirket tarafından yapılan paylaşımlarla birlikte araca dair bazı fotoğraflar yayınlandı. Genel olarak fotoğraflara baktığımızda aracın içten yanmalı Range Rover modeline göre çok büyük farklılıklara sahip olmadığını görüyoruz. Standart modeldekinin aksine kapalı bir ızgaraya sahip olan aracın jant kapaklarında elektrikli olduğuna vurgu yapan “EV” logoları yer alıyor. Bunun dışında değişiklikler gözümüze çarpmıyor.

Otomobil üreticisi tarafından araç, uzun zamandır İsviçre’den Dubai’ye kadar pek çok farklı noktada sıkı bir şekilde test ediliyor. Modelin batarya, şase ve elektrikli sürüş sistemlerine dair pek çok farklı test yapılıyor. Land Rover yaptığı açıklamada halihazırda bazı müşterilerin aracın bekleme listesine kayıt olmaya başladığını da belirtti.

Tamamen elektrikli Range Rover, V8 modelle kıyaslanabilecek derecede bir güç sunacak. Bu sayede model, sınıfının elektrikli olarak en iyi ve en güçlü SUV modeli olmayı hedefliyor. Teknik tarafa gelirsek model, Jaguar Land Rover tarafından geliştirilen Modular Longitudinal Architecture platformu üzerine inşa edilecek ve araç tamamen Birleşik Krallık’ta üretilecek. Yeni elektrikli Range Rover’da 800 volt mimarisi sunulacak ve 850 mm’ye kadar sudan geçiş garantisi de verilecek. Ayrıca uzaktan güncelleme imkanı da araçta sunulacak.

Yeni elektrikli Range Rover, JLR grubu tarafından Jaguar I-Pace’in ardından üretilen ikinci tamamen elektrikli model olacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu