New York’ta gürültülü taşıtlar “ses kamerası” ile takip edilecek!

New York, ses kamerası ile 2025 yılına kadar 5 farklı bölgede yüksek gürültülü taşıtlar ile mücadele etmeyi planlıyor.

Meclis üyesi Keith Powers tarafından hazırlanan yeni bir yasa tasarısıyla birlikte şehrin pek çok farklı bölgesini gürültülü taşıtların sesini ölçebilen “ses kamerası” sistemi yerleştirilecek. Perşembe günü onaylanması beklenen yasayla birlikte daha öncesinde az sayıda olan ses kamerası sayısı artırılacak ve pek çok farklı bölgede kontrol yapılacak.

New York’ta uzun zamandır gürültülü araçlar sebebiyle sıkıntılar yaşanıyor. 2020 yılında eyalette 81.000 şikayet bildirildi. Ardından 2021 yılında egzozundan çok ses çıkan araçlara 1.000 dolarlık cezalar kesildi. Ardından 2022 yılında ses kameraları ile 71 farklı kişiye ceza kesildi. Tasarıya göre ses kameraları 15 metreden uzağa 85 desibelden fazla ses veren araçlar için devreye girecek ve bu sayede kamerada beliren araca eyalet tarafından ceza kesilecek.

İlk etapta bu cezayı alan kişiler 800 dolarlık bir ödeme gerçekleştirecek. Ardından ceza sayısına göre 2.625 dolara kadar ceza kesilebilecek. Tasarı, Çevre Koruma Dairesi, (DEP) Belediye Başkanına ve Konsey Başkanına programın nasıl işlediğini ayrıntılarıyla anlatan yıllık bir rapor sunması bekleniyor.

Ses kamerası sistemi halka açık bir şekilde paylaşılacak ve kameraların yerleştirildiği bölgeler görülebilecek. Bu sayede araç sahipleri bölgeleri dikkat ederek ceza yemekten kaçınabilecek. Ayrıca bu sistem sayesinde eyalet oldukça iyi bir gelir de elde edecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce İstanbul’da da bu tarz bir sistem uygulanmalı mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu