Nissan Leaf, elektrikli bir SUV olarak daha iddialı geliyor!

Japon otomobil üreticisi Nissan, 3. nesil Leaf modelini tamamen elektrikli bir SUV olarak piyasaya sürmek istiyor.

Carscoops tarafından paylaşılan bilgilere göre elektrikli Nissan Leaf, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan 3. nesliyle birlikte bir SUV olarak karşımıza çıkacak. Araç, Qashqai ve Juke ile birlikte markanın İngiltere’de yer alan fabrikasında üretilecek. Qashqai ve Juke modellerine kıyasla daha sade ve alçak bir tasarıma sahip olacak olan Leaf, şirketin 2021’de tanıttığı Chill-Out konseptinden izler taşıyacak.

Buna ek olarak Auto News tarafından belirtilenlere göre Nissan tasarımcıları yeni nesille birlikte saçma tasarımsal detaylara yer vermeyecek. Özellikle aracın Ariya ve Renault Megane E-Tech gibi modellerde karşımıza çıkan CMF-EV platformu üzerine inşa edilecek olmasıyla birlikte bu durum da ortadan kalkacak. Zira halihazırda Leaf, içten yanmalı platformların üzerine inşa ediliyor.

Teknik tarafa gelirsek aktarılanlara göre araçta Çinli batarya şirketi Envision tarafından geliştirilen bataryalar yer alacak. Bu bataryalar sayesinde yüzde 30 oranında daha fazla enerji yoğunluğu sunulabilecek ve daha iyi bir menzil kullanıcıların karşısına çıkacak. Tasarımda yapılacak değişikliklerle birlikte modelin sürtünme katsayısının da düşmesi ve daha aerodinamik bir tasarımın sunulması bekleniyor.

Son dönemde SUV’lere olan talebin artmasıyla birlikte pek çok farklı şirket mevcut araçlarını SUV modellere dönüştürüyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu