Porsche, içten yanmalı Macan satışına son veriyor: İşte ayrıntılar!

Alman otomobil üreticisi Porsche, Avrupa Birliği’nin yeni regülasyonları sebebiyle önümüzdeki yıl içten yanmalı Macan satışını durduracak.

Automobilwoche tarafından Porsche’den bir yetkili ile yapılan görüşmeye göre şirket, Avrupa Birliği’nin yeni siber güvenlik yasası sebebiyle içten yanmalı Macan modelinin satışını 2024 yılının ilkbahar ayları itibariyle durduracak. Yetkili, yeni regülasyonlardan dolayı yapılması gereken güncellemelerin oldukça fazla olduğunu ve şirket için oldukça maliyetli olması sebebiyle satışların durdurulacağını açıkladı.

“Yönergenin uygulanması yalnızca kontrol ünitelerinde olduğu gibi teknik ayarlamalar gerektirmekle kalmıyor, aynı zamanda geliştirme aşamasındaki süreçleri de temelden değiştiriyor. Örneğin gelecekte siber güvenlik yönetim sistemlerinin geliştirilmesi ve sertifikalandırılması gerekecek.”

Avrupa Birliği, yeni siber güvenlik yasasını 1 Temmuz 2024 itibariyle devreye alacak ve regülasyonla birlikte araçların siber saldırılardan korunması sağlanacak. Volkswagen grubunun Audi TT, Audi R8 ve VW e-Up modellerinin üretimi de bu sebeple durduruldu.

Alman otomobil üreticisi tarafından belirtilenlere göre her ne kadar Avrupa Birliği’nde içten yanmalı modelin satışları duracak olsa da diğer pazarlarda içten yanmalı Macan, 2026 yılına kadar satışa sunulacak. Yeni elektrikli Porsche Macan EV, içten yanmalı kardeşiyle birlikte şirketin Leipzig, Almanya’daki fabrikasında 2024 itibariyle üretilecek. Yeni elektrikli Macan, sunacağı özellikleriyle ve tasarımıyla içten yanmalı Macan’dan oldukça farklı olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu