Porsche, Leipzig tesisinde 2 milyon adet otomobil üretti!

Alman otomobil üreticisi Porsche, yıllardır üretim gerçekleştirdiği Leipzig tesisinde 2 milyon adet araç ürettiğini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre Leipzig tesisinde üretilen 2 milyonuncu araç, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yeni nesil Panamera Turbo E-Hybrid oldu. Muhteşem bir renkte olan otomobil, Dubai’deki sahibi için yola çıktı. Porsche’nin başarısında oldukça büyük bir rolü olan Panamera, ilk kez 2009 yılında tanıtıldı ve aracın montajlanması Leipzig fabrikasında gerçekleşti. Ardından 2016 yılında ikinci nesille birlikte araç, tesise boya ve gövde üretimi bölümünün eklenmesiyle bir bütün halinde fabrikada üretilmeye başlandı.

Tesisin Yönetim Kurulu Başkanı Gerd Rupp, açıklamasında şunları söyledi: “Fabrikanın tamamen genişletilmesi tesis için çığır açıcı bir karardı. Tam bir fabrika olarak, gövde yapımından son montaja kadar modelleri bütünüyle üretiyoruz. Bu, yeni otomobil projelerinin ve sürekli büyümenin temelini attı.”

Halihazırda 4.400’den fazla kişinin çalıştığı fabrikada şirket, aynı hat üzerinde hem içten yanmalı hem hibrit hem de tamamen elektrikli güç üniteleri üretebiliyor. Bu sayede araçların pek çok farklı versiyonları tek bir yerde üretilebiliyor. Geçtiğimiz günlerde yeni nesliyle çıkış yapan Porsche Panamera, eskiden olduğu gibi yeni nesliyle birlikte de Leipzig fabrikasında üretilecek. Şirketin yeni nesil tasarım dilini yansıtan model, teknolojileriyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu