Renault, Nissan’daki yüzde 5 hissesini geri satıyor!

Fransız otomobil üreticisi Renault, Nissan şirketindekini yüzde 5 hissesini geri satarak ittifak yapısını yeniden şekillendirmeye başlıyor.

Yapılan paylaşımlara göre şirket, 211 milyon adet Nissan hissesini 3.91 dolardan (toplamda yaklaşık 825 milyon dolar) Nissan’a geri satacak. Bu satışla birlikte Renault, 1.61 milyar dolarlık bir sermaye kaybı yaşayacak. Ancak bu durum, Fransız üreticinin operasyonlarını kötü bir şekilde etkilemeyecek.

Renault ve Nissan tarafından geçtiğimiz dönemde yapılan açıklamalara göre yeni alınan kararlar çerçevesinde iki marka da birbirlerindeki hisselerini azaltacak. Bu kapsamda Renault, Nissan’daki yüzde 43’lük hissesini yüzde 15’e düşürecek. Geriye kalan yüzde 28’lik hisseyi ise kime satacağına dair net bir bilgi elimizde bulunmuyor.

Sonuç olarak yapılacak yeni değişikliklerle birlikte Renault ve Nissan, birbirlerinin yüzde 15’lik hissesine sahip olacak. Nissan’ın Renault’daki yüzde 15’lik hissesi de oy hakkı olmayan hisseden oy hakkına sahip hisseye dönüştürülecek. Bu sayede Japon otomobil üreticisi Fransız şirketin içerisinde söz sahibi olacak.

Her ne kadar Renault Nissan’daki hisselerini satsa da Nissan da Fransız üreticinin elektrikli otomobil girişimi olan Ampere EV markasına 663 milyon dolarlık bir yatırım yapacak. Önümüzdeki yılın Mart ve Mayıs aylarında Ampere EV markası kullanıcıların karşısına çıkacak ve uygun fiyatlı elektrikli modeller bu marka altında satılacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu