Tesla, milyonlarca aracını Autopilot sebebiyle geri çağırıyor!

Amerikan otomobil üreticisi Tesla, ABD’de satılan 2 milyondan fazla aracını Autopilot sistemindeki eksiklik sebebiyle geri çağırıyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamaya göre Autopilot sistemi 2021 yılından beri derinlemesine inceleniyor ve sistemde sürücülerin Autopilot teknolojisini kötü amaçla kullanmasını engelleyen bir takım özellikle bulunmuyor. NHTSA, bazı durumlarda sürücülerin bu sistemi kötü amaçlarla kullanabildiklerini ve sistemi yanlış anlayabildiklerini belirtti.

İdare tarafından yayınlanan raporda Autopilot sisteminin sürücüleri direksiyonun başında ayık bir şekilde tutma konusunda yeterli uyarılar sunmadığını belirtti. Zira yurtdışında yayınlanan bazı videolara baktığımızda bazı sürücülerin direksiyon başından kalkarak ya da uyuyarak yolla ilgilenmediğini görebiliyoruz. Tesla, Autopilot sistemindeki bu uyarıları yeni yayınlayacağı bir güncellemeyle artıracak.

NHTSA tarafından raporda aktarılanlara göre 16 Ekim’de şirkete ulaşıldı ve Tesla, sistemdeki eksikleri kabul etmedi. Ancak buna rağmen kurum ile anlaşmaya vararak güncelleme yayınlama sözü verdi. Bu kapsamda Tesla; Model X, Model S, Model 3 ve Model Y araçları için yeni bir güncelleme yayınlanacak.

Bundan daha öncesinde Şubat ayında Tesla, Autopilot sisteminde araçların bazı noktalarda kendi başlarına hız sınırlarını aşabilmeleri sebebiyle bir geri çağırma daha yayınlayarak uzaktan güncellemeyle problemi çözdü. Son dönemde Full Self-Driving teknolojisini gelişmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda bu tarz geri çağırmaları daha sık görebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu