Toyota’dan Avrupa için uygun fiyatlı elektrikli SUV geliyor!

Japon otomobil üreticisi Toyota, 2024 yılında Avrupa’da “Urban SUV” adını verdiği elektrikli uygun fiyatlı bir SUV piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirket tarafından Brüksel’de düzenlenen Kenshiki forumu kapsamında Toyota, önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planladığı tamamen elektrikli uygun fiyatlı SUV modeli Urban SUV’nin gösterimini gerçekleştirdi. Henüz bir konsept olarak karşımıza çıkan araç, 2024’ün ilk yarısında satışa sunulacak ve Toyota C-HR’ın yanında yerini alacak. Genel olarak aracın tasarımına bakarsak standart Toyota modellerine kıyasla daha sportif bir yüze sahip olacağını söyleyebiliriz.

Teknik tarafa gelirsek araç, C-HR’a kıyasla biraz daha dar ve kısa olacak. Hem önden çeker hem de 4 çeker olarak sunulabilecek olan araçta tek ve çift elektrik motoru seçeneği karşımıza çıkacak. Araçta iki farklı batarya tercih edilebilecek ve model, şirketin elektrikli araçlar için geliştirdiği özel bir platform üzerine inşa edilecek. Şimdilik marka, aracın teknik verileriyle ilgili detaylı bir açıklamada bulunmadı.

Toyota tarafından piyasaya sürülecek olan tamamen elektrikli Urban SUV, şirketin Avrupa’da 2026 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığı 15 modelden biri olarak karşımıza çıkacak. Auto Şangay’da gösterimi gerçekleştirilen Sport Crossover da önümüzdeki dönemde Avrupa’da satışa sunulacak. Özellikle son dönemde Çinlilerin de aktif bir şekilde Avrupa’da faaliyetlerini göstermelerinin ardından Toyota, yeni elektrikli modellerle birlikte pazarda güçlü bir oyuncu olarak kalmak istiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu