Xpeng, 5.5 metrelik Cadillac Escalade rakibi bir SUV üretecek!

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, önümüzdeki dönemde Cadillac Escalade rakibi bir SUV modeli piyasaya sürecek.

CarNewsChina tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, şu anda 5.5 metrelik bir SUV üzerinde çalışmalar sürdürüyor. Marka, 5.5 metrelik yeni SUV modelini Guangzhou fabrikasında yıllık 10.000 adet üretmeyi planlıyor. Paylaşılan raporlara göre araç, 5.450 mm uzunluğa, 2.300 mm genişliğe ve 2.050 mm yüksekliğe sahip olacak. Bu sayede SUV, Escalade modeline kıyasla 68 mm daha uzun, 241 mm daha geniş ve 102 mm daha yüksek olacak.

Şimdilik net olarak gövde tipi belli olmasa da büyük ihtimalle araç, bir SUV olarak bizlerin karşısına çıkacak. Zira son dönemde BYD ve Dongfeng tarafından tanıtılan pek çok SUV modeli oldukça başarılı satış rakamlarına ulaştı. 2. olarak MPV gövde tipine sahip olan bir araç da bizlerin karşısına çıkabilir. Ayrıca son olarak şirketin geçtiğimiz Ekim ayında tanıttığı Modular Flying Car modeli de karşımıza çıkabilir.

Şu anda Xpeng, sedan tarafında P5 ve P7i, SUV tarafında G3i, G6 ve G9 ve MPV tarafında X9 modellerini sunuyor. Geçtiğimiz haftalarda şirket, Volkswagen tarafından 700 milyon dolarlık oldukça büyük bir yatırım aldı. İki marka, ortak olarak 2026 yılına kadar Xpeng’in E/E platformu üzerinde iki farklı Volkswagen modeli üretecek. Şirket geçtiğimiz sene ülkemize de giriş yapmayı denese de maalesef Çin’den gelen araçlara koyulan ekstra gümrük vergisi sebebiyle faaliyetlerine başlayamadı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu