Yeni Apple Watch modelleri satıştan kaldırılıyor: İşte detaylar!

Amerikan teknoloji şirketi Apple, 2023 yılında piyasaya sürdüğü yeni Apple Watch modellerini patent ihlali sebebiyle satıştan kaldıracak.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 24 Aralık itibariyle marka, ABD’de 2023 yılında piyasaya sürdüğü yeni Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modellerinin satışını patent ihlali sebebiyle durduracak. Aktarılanlara göre yeni Apple Watch modelleri sağlık teknolojileri şirketi olan Masimo’nun kan oksijen sensörü patentini ihlal ediyor.

Genel olarak olaya bakarsak ilk olarak şirketler arasındaki iletişim 2013 yılında başladı. Apple tarafında Masimo ile birlikte ortaklık yapılmak istense de sağlık teknolojileri şirketi tam anlamıyla bunu kabul etmedi. Ardından Apple, buna karşılık olarak şirketin üst düzey çalışanlarını işe alarak Apple Watch geliştirilmesi tarafında oldukça büyük bir kazanım elde etti. Takvimler 2020’ye geldiğinde ise sağlık teknolojileri şirketi Apple‘ın 10 farklı patentlerini ihlal ettiklerini duyurarak teknoloji devini mahkemeye verdi.

Mahkeme sonucu satışların durdurulabileceğine dair karar çıktı ve ardından Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından kararı onamasıyla birlikte Apple, akıllı saat satışlarını askıya almak zorunda kaldı. Buna karşılık şirket, Masimo’ya kendi patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle karşı bir dava açtı.

Şimdilik diğer pazarlarda satışlar devam edecek olsa da ABD tarafında satışlar durdurulacak. Ancak şirketin bu durumdan kurtulması için 4 farklı seçeneği var. İlk olarak ABD başkanı Joe Biden kararı veto ederek bunu engelleyebilir. İkinci olarak şirket, patenti ihlal eden kısımlarla ilgili bir yazılım güncellemesi yayınlayarak bunun önüne geçebilir. Üçüncü olarak kan oksijen sensörü kapatılabilir. Son olarak şirket, Masimo ile görüşerek patenti satın alabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu