Yeni BMW Neue Klasse SUV nasıl gözükecek?

Alman otomobil üreticisi BMW tarafından test edilen yeni Neue Klasse SUV modelinin ilk render görselleri yayınlandı.

Kolesa.ru tarafından yayınlanan render görselleri geçtiğimiz ay görüntülenen prototip baz alınarak tasarlandı. Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda mevcut IX ve Vision Neue Klasse konseptinden izler taşıdığını görebiliyoruz. Ön bölümde bizleri daha öncesinde herhangi bir seri üretim BMW’de karşımıza çıkmayan ve far grubunu da içerisinde barındıran bir ızgara karşılıyor. Alt tarafa indiğimizde ise sportif bir tampon tasarımı ve sade hatlar karşımıza çıkıyor.

Profile gelirsek aracın halihazırda satışta olan IX modeline oldukça benzediğini söyleyebiliriz. İçeriye gömüle olan kapı kolları ve yumuşak hatlarla araç oldukça aerodinamik ve sportif gözüküyor. Arka tarafa gelirsek öndeki ızgaraya oldukça benzeyen bir stop grubu bizlerin karşısına çıkıyor. Arkada yer verilen çıkıntılarla birlikte araç, oldukça heybetli gözüküyor.

Henüz BMW Neue Klasse SUV modelinin iç mekanına dair bir bilgi elimizde bulunmadığı için Kolesa.ru tarafından iç mekanın render görselleri paylaşılmadı. Teknik tarafa gelirsek BMW, X3 boyutlarındaki SUV modelinde tek ve çift motorlu elektrikli üniteler sunacak. Her ne kadar şirket Neue Klasse platformu ile maksimum 1360 beygir güç üretebilen araçlar yapılabileceğini belirtse de SUV modelinin maksimum 600 beygir civarında güç üretmesini bekliyoruz.

Şimdilik aracın tanıtım tarihi belli olmasa da global lansmanın 2025 yılının ikinci yarısında yapılması bekleniyor. Araç, Vision Neue Klasse’nin seri üretim versiyonunun tanıtılmasının ardından bizlerin karşısına çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu