Yeni Renault Captur, patent görsellerinde ortaya çıktı!

Fransız otomobil üreticisi Renault tarafından önümüzdeki yıl tanıtılacak olan yeni Captur modelinin patent görselleri ortaya çıktı.

Paylaşılan patent görsellerine yakından baktığımızda aracın yeni nesil Renault modellerindekine benzer bir tasarım diline sahip olduğunu görüyoruz. Ön bölümde bizleri yenilenen Clio ve Rafale’dekilere benzer LED far grubu ve yeni Renault logosu karşılıyor. Alt bölümde yer alan büyük ızgara ve köşelerde yer alan aydınlatmalar aracın oldukça şık gözükmesine yardımcı oluyor.

Profil tarafına gelirsek aracın mevcut versiyona oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Ancak çeşitli krom parçalara artık yer verilmediğini görebiliyoruz. Arka tarafa gelirsek mevcut modele göre çok az bir değişikliğin yaşandığı gözümüze çarpıyor. Esas değişiklikler stop grubunun grafiklerinde ve tamponun aşağı bölümlerinde bizlerin karşısına çıkıyor.

İç mekanla ilgili henüz görseller karşımıza çıkmasa da makyajla birlikte daha güncel yazılımların ve ekranların karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Teknik tarafa gelirsek makyajla birlikte araçta standart olarak 1.0 litrelik 3 silindirli bir ünite karşımıza çıkacak. Bu ünite, LPG ile toplamda 100 beygir güç üretebilecekken benzin ile 90 beygir güç üretebilecek. Başlangıçta 1.5 litrelik dCi turbo dizelin kullanımdan kaldırılacağı yönünde iddialar ortaya atılsa da Clio’da opsiyonel olarak sunulması sebebiyle Captur’da da karşımıza çıkabileceğini düşünüyoruz.

Elektrikli tarafındaki ünitelerde ise herhangi bir değişiklik olması beklenmiyor. Buna ek olarak makyajla birlikte şirketin daha uzun bir Renault Captur versiyonu daha piyasaya sürebileceği belirtiliyor. Böyle bir durumda markanın Captur, LWB Captur, Austral, Espace ve Rafale olmak üzere 5 farklı elektrik destekli; Megane E-Tech ve Scenic E-Tech ile 2 farklı tamamen elektrikli modeli olacak.

Büyük ihtimalle model, Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Genevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu