Apple, 2023’te premium akıllı telefon pazarının lideri oldu!

Amerikan teknoloji devi Apple, 2023 yılında tekrardan premium akıllı telefon pazarının lideri olmayı başardı.

Counterpoint Research tarafından yayınlanan son raporlara göre Apple, geçtiğimiz yıl yüzde 71’lik payla premium akıllı telefon pazarının lideri oldu. Şirket, 2022’ye kıyasla yüzde 4’lük bir pay kaybetti. Bu payı Samsung ile Huawei aralarında paylaştı. Özellikle son dönemde Huawei’in Çin’de yaptığı ataklarla birlikte şirket küllerinden tekrardan doğmaya başladı.

Rapora göre geçtiğimiz yıl gerçekleşen telefon satışlarının çeyreğini premium akıllı telefonlar (satış fiyatı 800 doların üzerinde olanlar) oluşturdu. Premium akıllı telefon pazarı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 6 oranında büyüme göstererek yeni bir rekor kırdı. Ayrıca akıllı telefonlardan dünya genelinde elde edinilen gelirlerin de yüzde 60’ını premium modeller oluşturdu.

Raporda belirtilenlere göre son dönemde kullanıcıların alım alışkanlıklarında değişimler yaşandı. Eskiden uygun fiyatlı modellere olan talep daha fazlayken artık kullanıcıların daha fazla para vererek daha uzun süre kullanabilecekleri amiral gemisi telefon modellerini tercih ediyorlar. Ayrıca son dönemde yapılan bazı kampanyalarla birlikte pahalı telefonların biraz daha cazip gelmesiyle dünya genelinde kullanıcılar pahalı modellere yöneliyorlar.

2024 yılında ise neler olacağına dair herhangi bir beklenti henüz paylaşılmadı. Ancak son dönemde otomobillerinde de daha akıllı hale gelmesiyle birlikte güçlü akıllı telefonlara olan talep de giderek artış gösteriyor. Bundan dolayı önümüzdeki dönemde de satışlarda artış olacağını düşünüyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu