Apple, satış rakamlarında Samsung’u tahtından etti!

Amerikan teknoloji devi Apple, uzun yıllarından ardından Samsung markasını geçerek akıllı telefon satış adetlerinde birinci oldu.

Uluslararası Veri Kuruluşu (IDC) tarafından 2023 yılına ilişkin yayınlanan akıllı telefon satış raporlarına göre Apple, geçtiğimiz yıl 234.6 milyon adet satış yaparak pazarın yüzde 20.1’ine hakim olmayı başardı. Samsung ise 226.6 milyon adet satış gerçekleştirerek yüzde 19.4’lük bir pazar payına sahip oldu. Bununla birlikte Samsung, 2010 yılından beri lider olduğu satış rakamlarındaki tahtını Apple markasına kaptırdı.

Son yıllarda listeye baktığımızda uzun zamandır Apple’ın birinci olamadığını ve ilk beşe girmekte bile zorlandığını görebiliyoruz. Ancak bu yıl bir değişiklik gerçekleşerek marka birinci olmayı başardı. Apple ve Samsung’u Çinli üreticilerden Xiaomi, Oppo ve Transsion izledi. Markalar sırasıyla 2023’te 145.9, 103.1 ve 94.9 milyon adet satış gerçekleştirdi.

Genel olarak satışlara bakarsak 2023’te satışların 2022’ye kıyasla yüzde 3.2 oranında düşüş gösterdiğini görüyoruz. Ancak 2023’ün 4. çeyreğinde yıllık bazda yüzde 8.4 oranında artış yaşandı. Özellikle son dönemde Huawei’in de aktif bir şekilde Çin pazarında faaliyetlerine göstermeye başlamasıyla Samsung satışlarında düşüşler yaşandı. Ayrıca OnePlus, Honor ve Google gibi rakiplerin de Android tarafında oldukça güçlü modeller piyasaya sürmesi sebebiyle Samsung çeşitli sıkıntılar yaşadı.

Buna ek olarak Apple‘ın Çin’deki satışlarının 4. çeyrekte yüzde 11 oranında düşüş gösterdiğini de belirtmemiz gerekiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu