Apple’ın saatlerine getirilen satış yasağı kaldırıldı!

Amerikan teknoloji devi Apple, patent ihlali sebebiyle satış yasağı gelen Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 satışlarına tekrardan başlıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre marka, 18 Ocak itibariyle ABD’de Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 satışlarına kaldığı yerden devam edecek. Ancak satılacak olan yeni modellerde kanda oksijen özelliği yer almayacak. Şirket geçtiğimiz günlerde mahkeme yoluyla Apple Watch modellerine gelen satış yasağı için dava açsa da mahkemeden olumlu bir sonuç alamadı. Bu sebepten dolayı marka da bu özelliği kaldırarak cihazların satışına başlayacak.

Şirket tarafından 9to5Mac’e yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“Apple’ın temyizi devam ediyor ve ABD Federal Temyiz Mahkemesinin USITC’nin kararını geri alması gerektiğine inanıyoruz. USITC kararına ve bunun sonucunda ortaya çıkan emirlere kesinlikle katılmıyoruz.”

“İtirazı bekleyen Apple, müşterilerin Apple Watch’a erişmesini sağlamak amacıyla karara uygun adımlar atıyor. Bu adımlar arasında Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin kanda oksijen özelliği olmayan bir sürümünün ABD’de satılması yer alıyor.”

Şirket, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Masimo şirketinin kanda oksijen özelliğiyle ilgili patentlerini ihlal etmesi sebebiyle satışlarını durdurmak zorunda kalmıştı. Şimdilik bu özellik yeni modellerde sunulmayacak olsa da ilerleyen günlerde davanın sonuçlanmasıyla tekrardan bu özellik aktif edilebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu