Trend

Apple’dan yenilik: iPhone 16 serisine deklanşör düğmesi geliyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, bu yıl piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 16 serisinde kamera için deklanşör düğmesine yer vermek istiyor.

The Information tarafından yapılan paylaşımlara göre Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 16 modellerinde fiziksel bir deklanşör düğmesi yer alacak. Düğme, cihazın sağ tarafında açma / kapama tuşunun altında yer alacak. Düğme hem basınçla hem de dokunma ile çalışabilecek ve bu sayede pek çok farklı ayar fiziksel düğme üzerinden ayarlanabilecek.

Aktarılanlara göre düğmeye hafifçe bastığında kameranın odaklanması sağlanacak. Deklanşöre daha sert bir şekilde bastığınızda ise bulunduğunuz bölüme göre ya video kaydı başlangıcı ya da fotoğraf çekimi gerçekleşecek. Buna ek olarak bu düğme üzerinden parmağınızı sağa veya sola kaydırarak zoom ayarını gerçekleştirebileceksiniz.

Şu anda piyasada olan bazı cihazlar ses açma kapama düğmeleri ile zoom işlemlerini gerçekleştirmenize izin verse de direkt parmağınızla dokunmatik bir şekilde bunu yapabilecek olmanız oldukça dikkat çekici. Bu sayede daha hassas bir şekilde zoom ayarını ayarlayabileceksiniz.

The Information tarafından aktarılanlara göre Apple, halihazırda deklanşör düğmesinin testlerini hem standart hem Plus hem de Pro modelleri üzerinde gerçekleştirdi. Bu da bizlere iPhone 16 serisindeki tüm modellerde deklanşör düğmesinin yer alacağını gösteriyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce iPhone modellerinde deklanşör düğmesine gerek var mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu