Trend

BMW, insansı robotlar için Figure ile iş birliğine gitti!

Alman otomobil üreticisi BMW, Tesla’ya rakip olmak amacıyla insansı robot üretimi gerçekleştiren Figure ile anlaşma imzaladı.

2022 yılında kurulan Figure tarafından yapılan paylaşıma göre BMW, marka ile yeni bir ticari sözleşme imzaladı. Bu kapsamda yapılan anlaşma çerçevesinde BMW, ABD’de yer alan Spartanburg, Güney Carolina fabrikasında kullanmak amacıyla şirketten belli bir sayıda insansı robot satın alacak. Robotlar önümüzdeki 12 – 24 ay içerisinde fabrikanın üretim tesisinde görev almaya başlayacaklar ve bu amaçla eğitilecekler.

Figure CEO’su Brett Adcock, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Robotu insanların yanında güvenli olacak şekilde tasarladık. Bir üretim tesisinde otomasyon konusunda BMW ile çalışmak bizim için bu alanda büyük bir doğrulama aracıdır.”

Halihazırda Honda’dan Hyundai’ye kadar pek çok farklı üretici tehlikeli ve ağır işlerde insansı robotlardan faydalanıyorlar. Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla ise son zamanlarda tanıttığı Optimus Gen 2 modeli ile birlikte insansı robotların sayısını artırmayı amaçlıyor.

Şimdilik insansı robotların üretim hatlarına girmesiyle birlikte işlerin nasıl yürüyeceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Ancak şu anda teknolojinin tam olarak hazır olmadığını düşünürsek işler robotlarla birlikte biraz daha yavaş ilerleyebilir. Önümüzdeki dönemde robot teknolojisinde yaşanacak yeni gelişmelerle birlikte fabrikaların üretim hızlarında artış yaşanacağını düşünüyorum.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce insansı robotların sayısının artış göstermesi ilerisi için bir tehlike oluşturur mu? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu