Trend

BYD, Defender rakibi Yangwang U8 modelini Avrupa’ya getiriyor!

Çinli otomobil üreticisi BYD, Land Rover Defender rakibi Yangwang U8 modelini Avrupa’da da satışa sunmayı planlıyor.

Automobilwoche tarafından aktarılan bilgilere göre BYD, Çin’de oldukça beğenilen SUV modellerinden Yangwang U8 ve Fang Cheng Bao 5’i Avrupa pazarında da piyasaya sürmeyi düşünüyor. Hatta aktarılanlara göre şirket, önümüzdeki Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda U8 modelinin gösterimini yapmayı planlıyor.

Şu anda Yangwang U8 modeli Çin’de yaklaşık 140.000 €’luk bir satış fiyatına sahip. 49 kWh’lik bir batarya ile menzil uzatıcı bir içten yanmalı motora sahip olan araç, yaklaşık 1.000 km’lik bir menzil sunabiliyor. Ayrıca her tekerlekte bulunan elektrik motorları sayesinde araç, tank dönüşü gerçekleştirebiliyor ve pek çok farklı zorlu arazi koşullarında oldukça iyi bir performans sunabiliyor. Buna ek olarak aracın suda da belli seviyelere kadar yüzebildiği belirtiliyor.

Fang Cheng Bao 5

Bao 5 modeli ise yaklaşık 40.000 €’luk bir başlangıç fiyatıyla karşımıza çıkıyor ve Ford Bronco ile Land Rover Defender modellerine uygun fiyatlı bir alternatif olarak konumlanıyor. Şimdilik ayrıntıları bilmesek de önümüzdeki dönemde iki modelin de Avrupa’da satışa sunulmasının ardından modelleri ülkemizde de sınırlı sayıda da olsa görebiliriz. Ancak BYD Yangwang U8’in fiyatı sebebiyle ülkemizde pek satışa sunulabileceğini düşünmüyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz Çinli otomobil üreticilerinin modelleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu