Çin, 2023’te “otomobil üretim” rekoru kırdı!

Çin, geçtiğimiz yıl yaptığı yeni atılımlarla birlikte 30 milyondan fazla otomobil üreterek rekor kırmayı başardı.

Automotive News Europe tarafından paylaşılan bilgilere göre Çin, geçtiğimiz yıl yaklaşık 30.16 milyon adet otomobil üretimi gerçekleştirdi. Çin Otomobil Üreticileri Birliği raporlarına göre otomobil ihracatları da yüzde 58 oranında artış göstererek 4.91 milyon adede ulaştı.

CAAM (Çin Otomobil Üreticileri Birliği) genel sekreter yardımcısı olan Chen Shihua, açıklamalarında şunları söyledi: “Fiyat indirimleri piyasayı etkiledi ve otomobil tüketiminde toparlanma sürüyor. Yıl sonuna doğru otomobil piyasası beklenenden daha iyi performans gösterdi ve üretim ve toptan satış hacimleri rekorlar kırdı.”

Üreticiler 2023 yılında 841.000 adetten fazla ihracatı Rusya’ya gerçekleştirdi. Özellikle Avrupalı ve Amerikan otomobil üreticilerinin Rusya – Ukrayna Savaşı’nın ardından pazardan çekilmesi sonucunda Çinli üreticiler boşluğu kapattı. Ancak bu yıl Çinli üreticileri bazı sıkıntılarla karşılaşabilir. Zira her ne kadar şu anda Avrupa’ya da Çinli üreticiler ihracat yapsalar da Avrupa Birliği hükümetlerden aldıkları teşviklerle ilgili bir soruşturma başlattı. ABD ise ekstra gümrük vergileri ile üreticileri zorlamaya çalışıyor.

CAAM verilerine göre SAIC, bu yılın Çin’in en fazla ihracat yapan firması oldu. Ardından şirketi sırasıyla Chery, Geely ve Changan izledi.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz Çinli otomobil üreticilerinin modellerini tercih eder misiniz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu