Trend

Honda, tamamen elektrikli bir spor otomobil üretmeyi planlıyor!

Japon otomobil üreticisi Honda, ilerleyen günlerde tamamen elektrikli bir spor otomobil üretmeyi düşünüyor.

Honda CEO’su Toshibiro Mibe tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin Ar-Ge bölümü şu anda tamamen elektrikli bir spor otomobil fikri üzerinde çalışmalar sürdürüyor. Mibe, açıklamasında yeni bir spor otomobil üretmelerini oldukça istediğini ancak nihai kararın henüz verilmediğini belirtti. Şimdilik ayrıntılar bilinmese de araç, üretimi sona eren NSX modelinin yeni nesli olarak karşımıza çıkabilir.

CEO, açıklamasının devamında aracın üretime girmesi durumunda rakiplerinden oldukça ayrışacağını ve özel bir sürüş zevki vereceğini belirtti: “Bu tür arabaları üretmenin ilk önceliği, hangi güç aktarma organını kullanırlarsa kullansınlar, sürmenin eğlenceli olması gerektiğidir. Seri üretime veya zamanlamaya karar vermedik”ancak kişisel olarak bunun gerçekleşmesini isterim.”

Honda‘nın kararını vermesi durumunda spor otomobili şirketin tanıttığı yeni 0 Serisi’nin amiral gemisi modeli olacak. Araç, hem iç mekanıyla ve hem de batarya teknolojileriyle oldukça iyi bir deneyim sunacak.

Şimdilik şirketin CEO’su net olarak açıklamasa da Prelude konseptini ve NSX modelinin ikinci neslini bu tarz açıklamalar yaparak daha öncesinde paylaşmıştı. Bundan dolayı tamamen elektrikli bir spor otomobil bize hiç de uzak olmayabilir. Zira markanın bu tarz bir adım atması Prelude konseptini tanıtmasından sonra hiç de mantıksız gözükmüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu