iPhone 16, daha yüksek RAM kapasiteyle geliyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, bu yıl satışa sunulacak olan iPhone 16 serisinde daha fazla RAM sunacak.

9to5Mac ve analist Jeff Pu tarafından aktarılanlara göre Apple, bu yılın sonlarına doğru tanımayı planladığı yeni iPhone 16 serisinde daha fazla RAM sunacak. Bu kapsamda iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, 6 GB yerine 8 GB RAM’e sahip olacak. Buna ek olarak iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ta A18 Bionic işlemcisine yer verilerek standart modellerde ilk defa 3 nm’lik işlemcilere geçiş yapılacak.

iPhone 16 Pro ve Pro Max tarafına gelirsek cihazlarda A18 Pro işlemcisi bizleri karşılayacak. Ayrıca Qualcomm’un yeni X75 modemine de akıllı telefonlarda yer verilecek. Standart modellerde ise X70 modemi yer almaya devam edecek. Bu farklılıkla birlikte Pro serisi cihazlar daha gelişmiş ve hızlı bir 5G deneyimi kullanıcılarına sunabilecekler. Bu durum, şirketin artık standart modelleriyle Pro modellerini 5G hızı doğrultusunda ayıracağını bizlere gösteriyor.

Bir diğer yenilik olarak Jeff Pu’ya göre iPhone 16 Pro’da 12 MP yerine 48 MP’lik bir ultra geniş açılı sensöre yer verilecek. Bu sayede seri, uzamsal video çekim kabiliyetine sahip olacak. Son olarak iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın iPhone 15 Pro serisi gibi Wi-Fi 6E’yi desteklemesi bekleniyor. İddialara göre iPhone 16 Pro serisi ise Wi-Fi 7’yi destekleyebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu