Trend

Makyajlı VW Golf, elektrik destekli ünitelerle tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, merakla beklenen 50 yaşındaki Golf modelinin makyajlı versiyonunu tanıttı.

Şirket tarafından yapılan tanıtımla birlikte makyajlı Mk8.5 Golf karşımıza çıktı. Genel olarak tasarıma baktığımızda aracın 2019 tanıtılan Mk8 nesline oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Tamponda, farlarda ve stop grubunda gerçekleştirilen ufak tasarımsal farklılıklarla birlikte araç, oldukça şık gözüküyor. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri standart olarak 10.4 inçlik bir multimedya ekranı karşılarken üst donanımlarda 12.9 inçlik bir ekran karşılıyor. Buna ek olarak eski nesilde de olan 10.2 inçlik dijital gösterge paneli makyajlı Golf’te de bulunuyor.

2019 yılında tanıtımı gerçekleştirilen 8. nesil Golf’ün iç mekanı oldukça eleştirildi. Zira Volkswagen, araçla birlikte fiziksel düğmeleri tamamen araçtan çıkardı. Ancak kullanıcılar dijital düğmeleri kullanmanın oldukça zor olduğunu belirterek mağduriyetlerini dile getirdi. Bunun üzerine eski modellerde karşımıza çıkan fiziksel düğmelere sahip direksiyon simidi makyajla birlikte tekrardan karşımıza çıktı. Pek çok farklı güvenlik özelliğine sahip olan modelin Avrupa’da ChatGPT destekli bir sesli asistanla satışa sunulacağı belirtildi.

Teknik tarafa gelirsek araç, Golf için oldukça önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. VW tarafından belirtilenlere göre Mk8.5, modelin son içten yanmalı versiyonu olacak. Önümüzdeki yıllarda tanıtılacak olan Mk9, sadece elektrikli olarak karşımıza çıkacak. Standart olarak araçta 7 ileri DSG şanzımanla kombine edilecek olan 116 ve 150 beygir güç üretebilen 1.5 litrelik eTSI hafif hibrit üniteler sunulacak. İsteyen kişiler 6 ileri manuel şanzımanla hafif hibrit desteğine sahip olmayan aynı motoru tercih edebilecek.

Şarj edilebilir hibrit tarafında ise giriş seviyesinde eHybrid versiyonu 204 beygir güç üretebilecek. Daha performanslı GTE ise 272 beygir güç üretebilecek ve 6 ileri DSG şanzımanla kombine edilecek. Eski modele kıyasla batarya kapasitesi 10.6 kWh’ten 19.7 kWh’e çıkarılan araç, menzil olarak 61 km yerine 100 km sunabilecek. Ayrıca araç, artık 3.6 kW yerine 11 kW ile şarj edilebilecek. Dizel tarafında ise girişte 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilen 2.0 TDI 116 beygir güç üretebilen bir ünite sunulacakken en üstte 150 beygir güç üretebilen ve 7 ileri DSG ile kombine edilen bir ünite yer alacak.

Makyaj operasyonuyla birlikte modelin performanslı versiyonu olan GTI da makyajlandı. Makyajla birlikte araç, artık 265 beygir güç üretebilecek ve sadece 7 ileri DSG şanzımanla alınabilecek. Marka, manuel şanzımanın Euro 7 normları sebebiyle kaldırıldığına vurgu yaptı. Şimdilik GTI Clubsport ve Golf R ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Yapılan açıklamaya göre makyajlı Volkswagen Golf, önümüzdeki bahar ayları itibariyle showroom’larda yerini alacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu