OLED ekranlı iPad için üretimlere başlandı: İşte çıkış tarihi!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği OLED ekranlı iPad modeli için panel üretimlerine başladı.

9to5Mac tarafından aktarılanlara göre Apple’ın ekran tedarikçisi olan LG, OLED ekranlı iPad için ilk panellerin üretimine başladı. Şu anda şirket sadece 13 inçlik iPad için OLED ekran üretimi gerçekleştiriyor. İddialara göre marka, kısa bir süre içerisinde üretici 11 inçlik model için de üretimlere başlamayı planlıyor. Bloomberg tarafından belirtilenler doğrultusunda şirketin OLED ekranlı yeni iPad modellerini ilkbahar aylarında tanıtacağını söyleyebiliriz.

TheElec tarafından edinilen bir başka bilgiye göre Samsung da bu hafta itibariyle OLED iPad modelleri için ekran üretimine başlayacak. Bu sayede Nisan ayı itibariyle nihai bir şekilde paketlenmiş olan iPad’ler Apple’a ulaşacak. Raporlara göre OLED iPad modellerinde bizleri iki katmana sahip hibrit cam-poliamid filmli paneller karşılayacak. Standart OLED panellerden farklı olarak bu panellerde pikseller iki katman halinde yer alacaklar ve daha yüksek parlaklık sunabilecekler. Buna ek olarak OLED panellerde karşımıza çıkabilen yanma problemi de bu sayede oldukça azaltılacak.

Halihazırda iPad modellerinde LCD ve mini-LED paneller görüyoruz. LCD paneller standart bir kalite sunarken mini-LED ile birlikte daha iyi bir renk sunulabiliyor. Ancak OLED ile birlikte en kaliteli renkler ve görüntü kalitesi iPad kullanıcılarına sunulmuş olacak. Artan maliyetler sebebiyle bu yıl fiyatlarda artış yaşanması bekleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu