Trend

Porsche, içten yanmalı yasağının erteleneceğini düşünüyor!

Alman otomobil üreticisi Porsche, Avrupa’da duyurulan içten yanmalı yasağının ertelenebileceğini düşünüyor.

Şirketin CFO’su Lutz Meschke tarafından Bloomberg ile gerçekleştirilen röportajda Porsche yöneticisi 2035 itibariyle Avrupa’da geçerli olacak olan içten yanmalı otomobil satış yasağının ertelenebileceğini söyledi. Yönetici açıklamasında çeşitli endişelerinin bulunduğunu belirtti ve ayrıntı vermekten kaçındı.

Şu anda genel olarak Avrupa Birliği’ndeki elektrikli otomobil satışlarına baktığımızda satışların eskisine kıyasla yüksek bir oranda artış göstermediğini görebiliyoruz. Birçok kullanıcı hala şarj ağlarının yetersizliği ve menzil endişesi sebebiyle elektrikli otomobilleri tercih etmekten çekiniyor.

Bu sebeple geçtiğimiz dönemlerde Almanya’nın liderliğinde 2035 yılı itibariyle sentetik yakıt kullanan içten yanmalı araçların satışlarının yasaklanmamasıyla ilgili bir karar verildi. Zira şu anda Porsche, sentetik yakıt üzerinde en çok çalışma sürdüren şirketler arasında yer alıyor.

Alman otomobil üreticisinin ürün gamına baktığımızda yavaş yavaş elektrikli modellerin hakim olmaya başladığını görebiliyoruz. Yeni tanıtılan tamamen elektrikli Porsche Macan ile birlikte marka, 911 hariç ürün gamındaki tüm ürünleri tamamen elektrikli olarak satmayı planlıyor. Şirket, 911 modelini yasağın en sonuna kadar içten yanmalı olarak satmak istiyor.

Meschke, açıklamasının devamında satışların bu şekilde gitmesi durumunda Avrupa Birliği’nin yeni teşvikler vererek elektrikli araçlara olan talebi artırması gerektiğini vurguladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce içten yanmalı yasağı ertelenir mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu