Trend

Porsche Macan EV için eskiz çizimleri yayınlandı!

Alman otomobil üreticisi Porsche, bu hafta tanıtacağı tamamen elektrikli Porsche Macan EV için eskiz çizimlerini paylaştı.

Şirket tarafından yayınlanan eskiz çizimleri birlikte 25 Ocak’ta tanıtılacak olan Porsche Macan EV modelinin dış tasarımı ortaya çıktı. Genel olarak araca baktığımızda makyajlı Porsche Cayenne ve tamamen elektrikli Taycan’dan çeşitli izler taşıdığını görüyoruz. Ön tarafta karşımıza çıkan tampon tasarımı ve 2 parçaya ayrılmış far grubu ile birlikte araç oldukça şportif gözüküyor. Aracın hemen altında yer alan büyük sensörler ve radarlar dikkatimizden kaçmıyor.

Arka tarafa geldiğimizde diğer Porsche modellerinden alışık olduğumuz ince uzun LED stop grubu bu modelde de karşımıza çıkıyor. Sportif tampon ve coupe formu ile birlikte model, içten yanmalı versiyondan farklı gözüküyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru tanıtılan iç mekanda da 2 farklı multimedya ekranı, dijital gösterge paneli ve ortada konumlanan dokunmatik bir klima bölümü yer alıyor.

Teknik tarafa gelirsek elektrikli otomobillere özel olarak geliştirilen PPE platformu üzerine inşa edilecek olan Porsche Macan EV, bu yıl içerisinde tanıtılması beklenen Audi Q6 E-Tron ile kardeş olacak. En performanslı versiyonuyla 600 beygirin üzerinde güç ve 1.000 Nm’nin üzerinde tork üretebilecek olan araç, çift motorlu güç ünitesiyle birlikte 100 kWh’lik bir bataryaya sahip olacak. Ayrıca araçta 270 kW DC hızlı şarj imkanı da sunulacak.

Siber güvenlik yasalarına uymaması sebebiyle Porsche Macan’ın içten yanmalı versiyonunun Avrupa pazarında elektrikli modelin satışa sunulmasıyla satıştan kaldırılacağı düşünülüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu