Samsung Galaxy S24 Ultra tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği yeni Unpacked etkinliği ile birlikte Galaxy S24 Ultra modelinin özellikleri ve fiyatları ile ilgili bilgileri paylaştı.

S24 ailesinin en tepesinde yer alan Samsung Galaxy S24 Ultra modelinin tasarımından başlarsak S23 Ultra’ya kıyasla çok da farklı bir tasarıma sahip olmadığını görüyoruz. İncelen çerçeveler ve daha keskin çizgilere sahip olan model, S24 ailesinin diğer modelleri gibi Alüminyum yerine Titanyum bir kasayla karşımıza çıkıyor. Bu sayede model, daha iyi bir dayanıklılık sunabiliyor.

Ekran tarafına gelirsek bizleri 6.8 inç boyutundaki QHD+ Dynamic AMOLED 2X bir ekran karşılıyor. 120 Hz’e kadar ekran yenileme hızı sunabilecek olan model, 2.600 nit maksimum parlaklığa sahip olacak ve bu sayede güneş altında daha iyi bir deneyim sunabilecek. İşlemci tarafında ise tüm pazarlarda Snapdragon 8 Gen 3 çipi bizleri karşılayacak. Bu sayede model, iPhone 15 Pro gibi rakipleriyle rekabet edebilecek.

Kamera tarafına gelirsek arkada bizleri 4 farklı sensör karşılayacak. Ana kamerada karşımıza 200 MP’lik bir sensör çıkıyor ve bu sensör 2x optik yakınlaştırma yapabiliyor. Bir diğer sensör olan 50 MP’lik periskop lensi ise 5x optik ve 10x optik kalitesinde zoom yapabilecek. 10 MP telefoto kamerası ise 3x optik yakınlaştırma sunacak. Son olarak 12 MP’lik ultra geniş açılı bir lens de karşımıza çıkacak. Ön tarafta bizleri 12 MP’lik bir kamera karşılayacak. Arka kamera ile 8K 30 FPS video çekimi yapılabilecekken ön kamera ile 4K 60 FPS video çekimi yapılabilecek.

12 GB RAM ile karşımıza çıkacak olan model, 5.000 mAh’lik bir bataryaya sahip olacak ve 45 W hızlı, 15 W kablosuz şarjı destekleyecek. Bluetooth 5.3, Wi-Fi 7 ve 5G desteği sunabilecek olan Samsung Galaxy S24 Ultra, özellikleri ile kullanıcıları mutlu edebilecek. Şirketin en yeni yapay zeka sistemi olan Galaxy AI bu cihazda karşımıza çıkacak ve fotoğraflarda düzenleme yapmaktan metin özetlemeye kadar pek çok farklı özellik cihazda yerleşik olarak sunulacak.

256GB, 512GB ve 1TB seçeneklerine sahip olacak olan model; sırasıyla 69.999 ₺, 73.999 ₺ ve 80.999 ₺’lik fiyat etiketleriyle satın alınabilecek. Ayrıca cihaz, 7 boyunca güncelleme alacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu