Trend

Seat, giriş seviyesi elektrikli otomobiller üreterek hayatta kalabilir!

İspanyol otomobil üreticisi Seat, gelecekte giriş seviyesi elektrikli araçlar üreterek otomotiv sektöründeki faaliyetlerine devam edebilir.

Autocar tarafından Birleşik Krallık’ta Seat ve Cupra markalarının direktörü olan Marcus Gossen ile yapılan röportaja göre Seat, önümüzdeki 5 yıl boyunca araç üretimine devam edecek. Ayrıca Gossen, açıklamasında VW Grubu’nun giriş seviyesi modellerinin Seat markasının önderliğinde olacağını belirtti. Röportajın devamında şimdilik şirketin tamamen elektrikli bir model piyasaya sürmek gibi bir niyetleri olmadığını ancak hayallere her zaman bir yerin olduğunu söyledi.

Gossen, hayalleri ID.1 modelini işaret ederek belirtti. Volkswagen 2026 yılında tamamen elektrikli giriş seviyesi bir model olarak ID.1’i piyasaya sürmek istiyor. Direktörün açıklamalarından yola çıkarak Seat markasının ID.1 benzeri giriş seviyesi bir elektrikli model piyasaya sürebileceğini söyleyebiliriz.

Zira şirket ile ilgili yapılan geçmiş açıklamalarda markanın belli bir sürenin ardından otomobil üretimini sona erdirerek mobilite araçlarına odaklanacağı belirtildi. Bu kapsamda şirketin scooter gibi çeşitli araçlar üreteceği açıklandı. Şirketin gelecekte bu tarz uygun fiyatlı mobilite çözümleri üreteceğini düşündüğümüzde ID.1 benzeri bir elektrikli modelin Seat tarafından üretilmesi mantıklı olabilir.

Şu anda Seat, içten yanmalı modellerinin geliştirilmesine devam ediyor. Açıklamalara göre marka, mevcut ürün gamındaki modeller için yenilik tanıtmaya devam edecek ve ardından zamanı geldiğinde üretimden çekilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu