Tesla, Almanya fiyatlarında indirime gitti: İşte güncel fiyatlar!

Amerikan otomobil üreticisi Tesla, Almanya’da rekabeti kızıştırmak adına Model Y modelinin fiyat etiketlerinde indirime gitti.

Şirket tarafından paylaşılan yeni fiyat listesine göre Tesla Model Y Long Range ve Model Y Performance fiyatlarında 5.000 €’luk bir düşüş yaşandı. Bu düşüş kapsamında Performance versiyonunun fiyatı 55.990 € olurken Long Range versiyonunun fiyatı 49.990 € oldu. Ayrıca arkadan itişli baz versiyonunun fiyatı da 1.900 €’luk bir indirimle 42.990 €’ya geriledi.

Federal Motorlu Taşımacılık Otoritesi tarafından paylaşılan son verilere göre Tesla Model Y, yaklaşık 45.800 adetlik satışla Almanya’da yılın en çok satan elektrikli otomobili olmayı başardı. Her ne kadar Model Y birinci olsa da Tesla, en çok satan elektrikli otomobil markası olma özelliğini kaybederek yerini Volkswagen’e bıraktı. Şirket, geçtiğimiz yıl 70.628 adet elektrikli satarak ülkede en çok elektrikli otomobil satmayı başaran marka oldu.

Tesla’nın bu tarz bir hamle yapmasının asıl sebeplerinden biri de Çinli otomobil üreticileri. Zira şu anda Çinli markalar çok hızlı bir şekilde Avrupa’da yayılmaya ve satışlarını artırmaya başladılar. Özellikle modellerin oldukça ucuz olması ve teknolojilerinin diğer markalarla rekabet edebilmesi sebebiyle pek çok farklı kullanıcı Çinli üreticileri tercih etmeye başladı. Bu durum diğer markaların Çinli otomobil üreticileri karşısında güçlerini kaybetmelerine sebep oldu.

Bugün itibariyle Tesla, ülkemizdeki Model Y fiyatlarına yaklaşık 100.000 ₺’lik bir zam yapsa da önümüzdeki dönemde bu indirimler sebebiyle ülkemizde de fiyatlar ucuzlayabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu