Apple Vision Pro, ön siparişin ilk 3 gününde binlerce sattı!

Amerikan teknoloji devi Apple’ın yeni karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro, ön siparişin ilk günlerinde iyi bir satış başarısına ulaştı.

9to5Mac ve ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından yapılan paylaşımlara göre Apple, ön siparişe açılmasının ardından Vision Pro karma gerçeklik gözlüğünden yaklaşık 160.000 ile 180.000 adet sipariş alarak iyi bir satış başarısı yakaladı. Kuo, açıklamasında şunları söyledi:

“Ön sipariş envanteri ve nakliye süresine dayanarak Apple’ın ilk ön sipariş hafta sonu boyunca 160.000 ila 180.000 Vision Pro birimi sattığını tahmin ediyorum.”

İlk etapta ünlü analist şirketin iyi bir başarı yakaladığını belirtse 48 saat boyunca nakliye sürelerinin değişmediğini ve satışların azaldığını belirtti: “Hemen tükenen ve teslimat sürelerinin uzaması ilk başta olumlu görünüyor ancak önemli bir endişe ortaya çıktı. Ön siparişler açıldıktan sonra nakliye süreleri 48 saat boyunca değişmedi. Bu, çekirdek fanlar ve yoğun kullanıcıların siparişlerini verdikten sonra talebin hızla azaldığını gösteriyor.”

Kuo, iPhone ön siparişleriyle kıyasladığını nakliye sürelerinin her geçen giderek uzadığını belirtti. Bundan dolayı da Vision Pro satışlarının azaldığını düşündüğünü söyledi. Apple bu sene içerisinde karma gerçeklik gözlüğünden 400.000 adet satmayı hedefliyor. İlk etapta sadece ABD’de satışa sunulan gözlüğün ilerleyen dönemlerde diğer ülkeler de satışa sunulması bekleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu