Volkswagen, Avrupa’da elektrikli modellerinin fiyatlarını düşürdü!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli otomobil fiyat savaşlarına katılarak Avrupa’da elektrikli modellerinin fiyatlarını düşürdü.

Bir şirket yetkilisi tarafından Automotive News Europe ile paylaşılan bilgilere göre Volkswagen, yeni politikaları kapsamında Avrupa’da satışa sunulan elektrikli ID.3, ID.4 ve ID.5 modellerinin fiyatlarını düşürdü. Bu düşüş ilk etapta Almanya, Norveç, Belçika ve Fransa’ya yansıdı. Fiyat düşüşleriyle birlikte marka, satışlarının artmasını hedefliyor.

Örnek vermek gerekirse şu anda Norveç’te VW ID.3, 5.000 euroluk teşvik öncesinde 39.990 €’luk bir fiyat etiketine sahip. Bu yılın başında gelen bonus bir indirimle birlikte aracın satış fiyatı teşvikle birlikte 32.990 €’ya düştü.

Önümüzdeki dönemde marka, Avrupa’da oldukça sevilen Passat’ın yerini alacak olan tamamen elektrikli ID.7’yi piyasaya sürecek. Ardından önümüzdeki yıl markanın uygun fiyatlı elektrikli modeli olacak olan ID.2 bizlerin karşısına çıkacak. Araç, rakipleriyle rekabet edebilmek adına 25.000 € civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. ID.2’nin ardından markadan 20.000 €’luk fiyat etiketine sahip bir model de göreceğiz. Bu sayede şirket, oldukça çeşitli bir seri müşterilerine sunacak.

Ancak son dönemde genel olarak otomobil pazarına bakarsak fiyat avantajı sebebiyle Çinli üreticilerin pazarı oldukça domine ettiklerini söyleyebiliriz. Zira Çinli üreticiler hem kendi ülkelerinde hem de diğer kıtalarda oldukça başarılı bir politika izliyorlar. Bundan dolayı VW‘nin hızlı olarak rakiplerine ayak uydurması gerekiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu