Tesla’dan sonra Volvo da üretimi durduruyor! İşte nedeni:

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, Kızıldeniz’de yaşanan kriz sebebiyle üretim tesislerindeki faaliyetleri askıya alma kararı aldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Volvo, önümüzdeki günlerde Kızıldeniz’de gemilere yapılan saldırı sonucunda şanzıman sistemlerinin gecikmesi sebebiyle 3 gün boyunca Ghent üretim tesisindeki faaliyetlerini durduracağını belirtti. Volvo’dan önce elektrikli otomobil üreticisi Tesla da yaşanan saldırılar sonucunda Berlin’deki üretimini 29 Ocak ve 11 Şubat arasında durduracağını açıkladı.

Şirket yetkilisi yaptığı açıklamada saldırılar sonucunda yıllık hedeflerini tutturma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti. Şu anda şirket, Ghent fabrikasında XC40 ve C40 modellerinin üretimini gerçekleştiriyor. Önümüzdeki yıl bu modellere ek olarak tamamen elektrikli EX30‘un da üretimi tesiste gerçekleştirilecek.

Husiler tarafından Gazze Savaşı’na verilen destek sonucunda dünyanın en büyük deniz yollarından biri sekteye uğradı. Bundan dolayı pek çok şirket Süveyş Kanalı yerine Güney Afrika üzerinden ürünlerini Avrupa’ya ve Asya’ya ulaştırmaya başladı. Bu durum, 1 milyondan dolardan fazla yakıt maliyetine ve 10 günlük gecikmeye sebep oluyor.

Volkswagen tarafından yapılan açıklamalara göre marka, nakliye şirketleriyle yakın temaslar gerçekleştirerek büyük bir sıkıntı olmadan teslimatları gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şirket yetkilisi saldırılar sonucunda büyük bir kısıtlama beklemediklerini söyledi.

Ancak önümüzdeki günlerde saldırılan daha da fazla devam etmesiyle birlikte diğer otomobil üreticileri de üretimlerini durdurmak zorunda kalabilir. Bu durum, tekrardan otomotiv sektöründe büyük bir krize yol açabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu