Trend

Volvo, yazılım sorunu sebebiyle EX30 teslimatlarını erteliyor!

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, yazılım sebebiyle yeni elektrikli EX30 modelinin teslimatlarının ertelendiğini duyurdu.

Carscoops tarafından yapılan habere göre yazılımda çıkan sorunla ilgili herhangi bir teknik ayrıntı verilmedi. Açıklamalarda sorunun uzaktan yayınlanacak yazılım güncellemeleriyle çözülemediğini ve bayilerdeki güncellemelerle problemin ortadan kaldırılabileceği belirtildi. Bu kapsamda bayilerde yazılımları güncellenen araçlar teslimata hazır hale gelecek.

Volvo yetkileri tarafından Auto News Europe ile gerçekleştirilen görüşmeye göre yazılım sorunu sebebiyle EX30 teslimatları gecikse de gecikme çok uzun sürmeyecek. Buna ek olarak bir yetkili araçlardaki sorunların giderildiğini ve teslimatların kısa bir süre içerisinde başlayacağını belirtti.

“Biz bazı küçük ayrıntıları ele alırken sınırlı sayıda müşteri araçlarının teslim edilmesi için fazladan birkaç gün beklemek zorunda kaldı, ancak bunlar artık çözüldükten sonra EX30 teslimatlarını hızla artırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Müşterilere yapılan bilgilendirilmede yazılımdaki sorunun bazı Google sertifikaları ile ilgili olduğu aktarıldı. İsveçli üretici Volvo EX30 ile dünya genelinde oldukça iyi bir satış başarısına ulaşmayı hedefliyor. Marka, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda modelin yüksek talep sebebiyle Çin’deki fabrikaya ek olarak Belçika’daki Ghent tesisinde de üretileceğini duyurdu.

Şimdilik ülkemizde Çin’den gelen elektrikli araçlara yönelik özel bir kanun uygulandığından dolayı EX30’u göremeyeceğiz. Ancak Avrupa’daki üretimin başlamasının ardından araç, ülkemizde de satışa sunulabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu