Yeni Lancia Ypsilon, tanıtım öncesinde sızdırıldı!

İtalyan otomobil üreticisi Lancia, yeni nesil Ypsilon ile birlikte tekrardan sahalara dönüş yapacak.

Şirketin önümüzdeki ay tanıtımını gerçekleştirmeyi planladığı yeni nesil Lancia Ypsilon, tanıtım öncesinde ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden Masera tarafından paylaşılan görseller ve videolar ile birlikte aracın tüm tasarımı ortaya çıktı. Genel olarak araca baktığımızda geçtiğimiz dönemde tanıtılan Lancia Pu+Ra HPE konseptinden izlerin bizleri karşıladığını görüyoruz. Kompakt boyutları ve kıvrımlı hatlarıyla küçük hatchback, diğer Stellantis modellerine oldukça benziyor. Ön bölümde yer alan far grubu ve ince LED şeklindeki gündüz farlarıyla araç, rakiplerine kıyasla oldukça farklı gözüküyor.

Arka tarafa geldiğimizde bizleri karşılayan Lancia yazısı, yuvarlak stop grubu ve siyah detaylar göze çarpıyor. İç mekanda ise Stellantis modellerindekine benzer bir tasarımın karşımıza çıkacağını görüyoruz. Teknik tarafa gelirsek yeni Lancia Ypsilon, altyapısını uzun zamandır başarısını kanıtlamış modellerden olan Opel Corsa ve Peugeot 208’den alacak. Araç hem hibrit hem de tamamen elektrikli güç seçeneklerine sahip olacak. Opel Corsa ve Peugeot 208’den yola çıkarak tamamen elektrikli versiyonun 52 kWh’lik bir bataryaya ve tek elektrik motoruna sahip olmasını bekliyoruz. Yüksek olasılıkla araç, 156 beygir güç üretebilecek.

Lancia, 2011’den beri herhangi bir yeni model tanıtımı gerçekleştirmedi. En son marka, geçtiğimiz yıl mevcut Ypsilon’a makyaj operasyonu yaparak daha teknolojik bir hale getirdi.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu