Yeni Samsung Galaxy S24 ve S24 Plus tanıtıldı: İşte özellikleri!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği yeni Unpacked etkinliği ile birlikte Galaxy S24 ve S24 Plus modellerinin özellikleri ve fiyatları ile ilgili bilgileri paylaştı.

Samsung Galaxy S24

Serinin giriş modeli olarak konumlanan Samsung Galaxy S24, 6.2 inç boyutundaki FHD+ Dynamic AMOLED 2X bir ekranla karşımıza çıkıyor. 120 Hz’e kadar ekran yenileme hızı sunabilen model, 2600 nit maksimum parlaklığa sahip olacak. Bu sayede güneş ışığı altında cihazın ekranı oldukça net bir şekilde gözükebilecek. İşlemci tarafına gelirsek yapay zeka destekli Exynos 2400 çipi karşımıza çıkıyor. Bu sayede model, performans tarafında oldukça iyi bir deneyim sunacak.

Kamera tarafına gelirsek arkada bizleri 3’lü bir kurulum karşılayacak. Ana kamera olarak 2x optik kalitede yakınlaştırma yapabilecek olan 50 MP’lik bir sensör sunulacak. Buna ek olarak 3x optik yakınlaştırmaya sahip olan 10 MP’lik telefoto ile 12 MP’lik ultra geniş açılı kameralar bizleri karşılayacak. Ön tarafta ise 12 MP’lik bir kamera yer alacak.

8 GB RAM ile karşımıza çıkacak olan model, 4.000 mAh’lik bir bataryaya sahip olacak ve 25 W hızlı şarjı destekleyecek. Yeni Samsung Galaxy S24, bağlantı özellikleri ile de kullanıcıları memnun edebilecek.

Etkinlik kapsamında tanıtılan “Galaxy AI” yapay zeka teknolojisine bu modelde de yer verilecek. Bu sayede anlık çeviriden fotoğraftaki nesneleri kaldırmaya kadar pek çok farklı işlem cihaz üzerinden herhangi bir ekstra uygulamaya gerek duyulmadan yapılabilecek. 128 GB ve 256 GB depolama kapasitesi ile satın alınabilecek olan model; sırasıyla 39.999 ₺ ve 42.499 ₺’lik fiyat etiketine sahip olacak. Ayrıca cihaz, 7 yıl boyunca güncelleme alacak.

Samsung S24 Plus

Serinin bir üst modeli olan Samsung Galaxy S24 Plus, 6.7 inç boyutundaki QHD+ Dynamic AMOLED 2X bir ekranla karşımıza çıkıyor. S24 gibi 120 Hz’e kadar ekran yenileme hızı sunabilen model, 2600 nit maksimum parlaklığa sahip olacak. İşlemci tarafında da S24’te olduğu gibi yapay zeka destekli Exynos 2400 çipi karşımıza çıkıyor.

Kamera tarafına gelirsek arkada bizleri S24‘teki gibi bir 3’lü bir kurulum karşılayacak. Ana kamera olarak 2x optik kalitede yakınlaştırma yapabilecek olan 50 MP’lik bir sensör sunulacak. Buna ek olarak 3x optik yakınlaştırmaya sahip olan 10 MP’lik telefoto ile 12 MP’lik ultra geniş açılı kameralar bizleri karşılayacak. Ön tarafta ise 12 MP’lik bir kamera yer almaya devam edecek.

12 GB RAM ile karşımıza çıkacak olan model, 4.900 mAh’lik bir bataryaya sahip olacak ve 45 W hızlı şarjı destekleyecek. Yeni Samsung Galaxy S24 Plus da özellikleri ile kullanıcıları memnun edebilecek. Galaxy AI özellikleri bu cihazda da sunulacak. 256 GB’lık depolama kapasitesine sahip olan model, 46.499 ₺’lik bir fiyat etiketiyle satın alınabilecek. Ayrıca bu model de 7 yıl boyunca güncelleme alacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu