Apple, aktif olarak katlanabilir iPhone prototipleri geliştiriyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, aktif bir olarak midye şeklinde kapanabilen katlanabilir iPhone prototipleri üzerinde çalışıyor.

Ortaya çıkan yeni raporlara göre Apple, halihazırda iki farklı katlanabilir iPhone prototipi test ediyor. 2018 yılından beri geliştirme aşamasında olan katlanabilir iPhone prototipleri Samsung Galaxy Z Flip serisi gibi kapanıyor. Ayrıca aktarılanlara göre şirket, bu modele ek olarak katlanabilir ekranlı bir iPad üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Şu anda şirket, farklı boyutlardaki katlanabilir telefon modelleri için Asya’daki üreticilerden çeşitli parçalar sipariş etmeye başladı. Her ne kadar parçalar sipariş edilse de The Information tarafından belirtilenlere göre Apple, nihai ürünleri kalite olarak beğenmezse projesini iptal edebilir.

Apple, katlanabilir telefon konusunda oldukça hassas davranıyor. Zira mühendisler mevcut iPhone’ların yarısı kadar kalınlığa sahip bir model üreterek kalın bir model üretmek istemiyorlar. Buna ek olarak arka kapaklara da ekranlar yerleştirerek cihazın pratikliğini artırmayı hedefliyorlar. Ancak bu istenilenler tam olarak uygulanamıyor.

Buna ek olarak marka, katlamalar sonucunda ekranın herhangi bir ize sahip olmamasını ve Apple Pencil ile de rahatlıkla kullanılabilmesini istiyor. Şimdiki teknolojileri düşündüğümüzde bunun biraz zaman alacağını söyleyebiliriz. Şimdilik planlara göre şirket, en erken 2025 yılında katlanabilir iPhone’u piyasaya sürmek istiyor. Ancak gerekçeler sebebiyle çıkış tarihi ertelenebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu