Apple, Avrupa’da Samsung satışlarını geçmeyi başardı!

Amerikan teknoloji devi Apple, uzun bir sürenin ardından Avrupa pazarında Samsung satışlarını geçti.

Canalys tarafından yayınlanan son rapora göre Avrupa’daki akıllı telefon satışları 4. çeyrekte 2022’ye kıyasla yüzde 3 oranında düşüş yaşadı. Bu düşüşten Samsung oldukça etkilense de Apple satışlarını yüzde 1 oranında artırmayı başardı.

“Canalys’in son araştırması, Avrupa’ya (Rusya hariç) akıllı telefon sevkıyatlarının 2023’ün 4. çeyreğinde yıllık %3 düşüşle 37.8 milyon adede gerilediğini ortaya koyuyor. Apple, Samsung’un yedi çeyrek gerisinde kaldıktan sonra sıralamada lider konuma geri döndü ve yıllık %1 büyüme kaydetti -yıllık bazda 12,4 milyon adede yükseldi. Samsung %12 düşüşle 10,8 milyon adede gerileyerek ikinci sırayı aldı ve S serisi ile orta sınıf A serisi sevkiyatlarıyla satışlarını dengeledi.”

Her ne kadar yıllık bazda Samsung liderliği elinde tutsa da iPhone 15 serisinin tanıtılmasıyla birlikte Apple oldukça öne geçti. Genel olarak ekonomide sıkıntılar yaşansa da premium akıllı telefon satışları rekor kırmayı başardı. 4. çeyrekteki satışların yüzde 40’ını premium akıllı telefon modelleri oluşturdu. iPhone 15 Pro’nun ardından Galaxy S ve Google Pixel serisi premium pazarda öne çıktı.

Canalys, raporunun sonlarında bu yıl pazarda büyüme gerçekleşmesini beklediklerini belirtti. Özellikle pandemide alınan cihazlar için değişim süresinin yavaş yavaş geldiğini düşündüğümüzü satışlarda artış yaşanabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu