Trend

Apple, iOS 18’te en yeni yapay zeka araçlarına yer verecek!

Amerikan teknoloji devi Apple, bu yıl tanıtacağı iOS 18 işletim sisteminde pek çok farklı yapay zeka aracına yer vermeyi planlıyor.

Şirketin çeyrek kazanç toplantısı sırasında Apple CEO’su Tim Cook, yapay zeka ile ilgili çalışmalarını bu yılın sonlarına doğru tanıtacaklarını belirterek iOS 18’i işaret etti. Raporlara göre şirket, iOS 18 ile birlikte bugüne kadarki en büyük güncellemelerden birini yapmayı planlıyor. Yeni yazılımla birlikte marka, derin bir şekilde yapay zeka araçlarına yer vermek istiyor.

Halihazırda iOS 17.4 kodlarında ortaya çıkanlara göre Apple, ChatGPT gibi Ajax kod adlı kendi AI dil modelini geliştiriyor. Kazanç toplantısında Tim Cook şunları söyledi: “İleriye baktığımızda, geleceğimizi şekillendiren bu ve diğer teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Buna, muazzam miktarda zaman ve çaba harcamaya devam ettiğimiz yapay zeka da dahil ve bu yılın sonlarında bu alanda devam eden çalışmalarımızın ayrıntılarını paylaşmaktan heyecan duyuyoruz”.

Kazanç toplantısı sırasında yapılan bu çağrılarla uzun zamandır yatırımcılardan gelen talepler de karşılanmış oldu. Zira yatırımcılar markanın yapay zeka alanında Microsoft ve Google gibi rakiplerinden oldukça geride kaldığını belirtti.

İddialara göre Apple, AI alanındaki en büyük yeniliğini Siri üzerinden yapacak. Yeni Siri şirketin kendi dil modeline kullanacak ve çok daha yetenekli bir hale gelecek. Ayrıca Mesajlar için akıllı cevaplar ve Apple Music için oynatma listesi önerileri de yapay zeka sayesinde gerçekleştirilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu