Dacia, AB yasaları sebebiyle araçlarını güncelledi! İşte ayrıntılar:

Romanyalı otomobil üreticisi Dacia, Avrupa Birliği’nin yeni yasaları doğrultusunda modellerini teknolojik anlamda makyajladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre güncelleme kapsamında Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Jogger modellerine standart olarak çeşitli sürüş asistanları eklendi. Avrupa Birliği tarafından 2024 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek “Küresel Güvenlik Regülasyonu 2” kapsamında araçlarda şu sistemlerin olması gerekecek: “Olay Veri Kaydedici, Alkol İmmobilizerı Hazırlığı, Hız uyarılı trafik işareti tanıma, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Şeritte Kalma Yardımı, Sürücü dikkat uyarısı, Arka Park Yardımı, Işık ve Yağmur Sensörleri, AEB (yaya ve bisikletçi) ve Acil Durdurma Sinyali.”

Ayrıca ön cama ve arka cama yapıştırılacak olan Rescue QR Kod etiketleri ile itfaiyecilere ve kurtarma ekiplerine özel bilgiler de sunulacak. Bu kapsamda Dacia, modellerindeki ön camı kameralı olanlarla değiştirecek. Eskisi gibi sadece tamponlarda sensörler yer almayacak.

Bu değişikliklerle birlikte araçlarda yeni trim parçaları ve yeni renkler sunuldu. İç mekanlara geçtiğimizde ise artık USB-C girişleri bizleri karşılıyor. Ayrıca yeni eklenen “My Safety” butonu ve ADAS sisteminin kapatılabileceği tuşlar kabinde yer alıyor. Buna ek olarak Jogger Hybrid 140’da ise Duster‘da tanıtılan 7 inçlik multimedya ekranı karşımıza çıkıyor.

Yeni Dacia’lar Nissan 2024’ten itibaren uygun olan pazarlarda yerini alacak. Bu araçların ülkemizde karşımıza çıkıp çıkmayacağını henüz bilmiyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu