Dacia Spring, yenilenen tasarımıyla tanıtıldı! İşte ayrıntılar:

Romanyalı otomobil üreticisi Dacia, merakla beklenen yeni Spring modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. 

Genel olarak araca baktığımızda eskisine kıyasla büyük bir değişikliğe uğradığını söyleyebiliriz. Araçta yeni Duster’da gördüğümüz tasarım dilini net olarak görebiliyoruz. Ön bölümde bizleri yeni Y formundaki far grubu ve Dacia logosu karşılıyor. Farla bütünleşik tasarıma sahip olan ızgara ve alttaki havalandırma bölümü ile araç oldukça şık gözüküyor. 

Yan tarafa geldiğimizde ise artık tavan barlarına araçta yer verilmediğini görüyoruz. Buna ek olarak köşeli çamurluklar ve C sütunundaki Spring logosu dikkat çekiyor. Arka tarafta ise Dacia yazısı ile birleşen yeni stop grubu karşımıza çıkıyor. Ayrıca tampondaki plastik kaplamalar da dikkat çekiyor.

İç mekana geçtiğimiz ise bizleri yeni bir tasarım karşılıyor. Extreme donanımında 7 inçlik dijital gösterge paneli ve 10 inçlik multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. Düşük seviyelerde telefon tutucuya yer veren şirket, direksiyon dahil pek çok parçayı değiştirerek daha teknolojik bir iç mekan bizlere sunuyor. Ayrıca AB’nin yeni yasası gereği çeşitli ADAS sistemleri araçta standart olarak karşımıza çıkıyor. 

Teknik tarafa gelirsek araçta herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Standart model 45 beygir güç üretebilirken üst versiyon 65 beygir güç üretebiliyor. WLTP verilerine göre 220 km’den fazla menzil sunabilen araç, 26.8 kWh’lik bir bataryaya sahip olacak ve 984 kg ağırlıkla karşımıza çıkacak. Standart versiyonda 11 kW AC şarj sunulurken üst versiyonda 30 kW DC hızlı şarj sunulacak.

Çin’de üretilecek olan Dacia Spring, Autocar’ın raporuna göre Ekim 2024 itibariyle 18.000 £’un altında bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Çin’de üretilmesi sebebiyle şimdilik aracın ülkemizde satılması beklenmiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu