Ford, uygun fiyatlı bir elektrikli araç platformu geliştiriyor!

Amerikan otomobil üreticisi Ford, Tesla Model 3 ile rekabet edebilmek adına uygun fiyatlı bir elektrikli araç platformu geliştiriyor.

Ford CEO’su Jim Farley tarafından kazanç çağrısında yapılan açıklamaya göre iki yıldır şirketin geleneksel yapısı dışında bir startup gibi faaliyetlerini sürdüren “skunkworks” ekibi, uygun fiyatlı elektrikli araçlar için bir platform üzerinde çalışıyor. CEO, açıklamasının devamında platformun ana amacının uygun fiyat olduğunu ve mimari üzerine inşa edilecek olan modellerin Çinli rakipleri ve Tesla ile rahatlıkla mücadele edebileceğini söyledi.

Son dönemde şirketin elektrikli modellerinde biri olan Mustang Mach-E, Tesla Model Y ve Model 3’ten daha pahalı bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen şirkete herhangi bir kar sağlamadı. Zira marka, 2023 yılında elektrikli araçlardan yaklaşık 4.7 milyar dolar zarar etti. Bu da bizlere ekibin uygun fiyatla birlikte karlılık için de geliştirmelerde bulunacağını gösteriyor.

Son olarak Farley, açıklamalarında yeni platformun oldukça fazla yazılım ve servis yükleme imkanına sahip olacağını belirtti. Halihazırda Ford, eller serbest sürüş teknolojisi olan BlueCruise sistemini aylık 75 dolarlık bir abonelikle satıyor. Markanın ticari kuruluşu olan Ford Pro da 2023’te yazılım aboneliklerinde yüzde 50’lik bir artış yaşadı. Bu sebeple yeni sunulacak platformla birlikte pek çok farklı abonelik sistemi müşterilerle buluşturularak araçlardan kar elde edilebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu