iPhone 16, ultra hızlı bir yapay zeka performansı sergileyecek!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone 16 serisinde yapay zeka tarafında büyük geliştirmeler yapacak.

Economic Daily tarafından paylaşılan bir rapora göre Apple, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan M4 ve A18 işlemcilerinde yapay zekaya oldukça fazla önem verecek ve AI çekirdeklerini farklı bir seviyeye çıkaracak.

“Bu yıl, yalnızca M3 ve A17 işlemcilerin yapay zeka bilgi işlem gücünü büyük ölçüde güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni nesil M4 ve A18 işlemcilerin yapay zeka bilgi işlem çekirdeklerinin sayısını ve performansını ve tüm yapay zeka uygulamalarının taşıma hızını da önemli ölçüde artıracak. Ürün hatları büyük ölçüde geliştirilecek.”

Her ne kadar Apple yeni nesil işlemcilerde oldukça büyük bir performans artışına gidecek olsa da 2020 yılında tanıtılan iPhone 12’de beri Neural Engine ile oldukça iyi bir performans sunuyor.

Daha öncesinde belirtilenlere göre Apple, iOS 18 ile birlikte çeşitli yapay zeka özelliklerini kullanıma sunacak. Bu yapay zeka özellikleri de iPhone 16 serisinde standart olarak karşımıza çıkacak. Gelişmiş bir yapay zeka teknolojisine sahip olan A18 işlemcileriyle birlikte iPhone 16 serisi oldukça dikkat çekebilir. Ancak şimdilik güçlendirilecek olan Neural Engine’ın hangi modellerde yer alacağı bilinmiyor. Şu anda olduğu gibi marka sadece gelişmiş yapay zeka modülünü Pro modellere entegre edebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu