Lenovo Türkiye, 2023’te bilgisayar pazarının lideri oldu!

Lenovo, düzenlediği basın toplantısıyla globalde ve Türkiye’de 2023 yılına dair sonuçları ve 2024 yılına dair hedefleri kamuoyuyla paylaştı.  Lenovo’nun açıkladığı global üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, grubun cirosu önceki yıla göre yüzde 3 artışla 15,7 milyar dolara yükseldi. Grubun kârlılığı ise üst üste ikinci kez bir önceki çeyreğe göre arttı. Net gelir, Hong Kong Finansal Raporlama Standartları dışı (HKFRS dışı) bazda[1] 357 milyon dolar olurken net gelir marjı önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 artarak yüzde 2,3 oldu. Grubun çeşitlendirilmiş büyüme etkenleri güçlü performans sağlamaya devam ederken, bilgisayar dışı işletmelerin cirosu, bir önceki yıla göre 1,3 puan artışla Grup cirosunun yüzde 42’sini oluşturdu.

Türkiye’de üst üste 4. kez pazar lideri

Lenovo’nun Türkiye bilgisayar pazarındaki liderliği IDC verilerine göre 2023 yılında da devam etti. Lenovo’nun Türkiye bilgisayar pazarındaki pazar payı yüzde 20.2 oldu. Bu sonuçla Lenovo Türkiye, üst üste 4. yılı pazar lideri olarak kapatmış oldu. Lenovo’nun Türkiye bilgisayar pazarındaki birincilikleri, büyük kurumsal müşteri segmentinde yüzde 33.2, dizüstü bilgisayar segmentinde yüzde 22, tüketici segmentinde yüzde 15.1 oranları ile gerçekleşti.

Lenovo yapay zeka liderliğine hız vermeyi hedefliyor

Lenovo diğer yandan, hem globalde hem de Türkiye’de yapay zeka çağının sağladığı önemli büyüme fırsatlarını değerlendiriyor. Özellikle gelişen hibrid yapay zeka trendi, kullanıcıların daha fazla yaratıcılık ve üretkenlik için tasarlanmış cihazlara ihtiyaç duymasıyla sektörde yenilenme döngüsünü teşvik edecek bir trend olan yapay zeka bilgisayar talebini doğrudan artırıyor. Hibrid yapay zeka, cihazların yanı sıra hibrid altyapı ve yapay zeka temelli uygulamalara, çözümlere ve danışmanlık, tasarım, geliştirme ve bakım gibi hizmetlere olan talebi artırarak, birden fazla müşteri grubunda büyümeyi destekliyor.

Grubun yakın zamanda duyurduğu yapay zeka çalışmaları arasında, Lenovo’nun yüksek performanslı veri bilimi iş istasyonlarının yapay zeka geliştirme ve dağıtım süreçlerini hızlandırmaya yönelik olarak Anaconda ile işbirliği, yıllık CES fuarında duyurulan yapay zeka destekli cihazlar ve çözümler, yeni ThinkAgile hiper yakınlaştırılmış çözümler ve ThinkSystem sunucularıyla yapay zekaya yönelik hibrid bulut platformunun genişletilmesi ve yeni kullanıma sunulan hizmet olarak siber esneklik (CRaaS) çözümleri yer alıyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu