Makyajlı Porsche Taycan, dikkat çeken teknik özellikleriyle tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Porsche, uzun bir sürenin ardından makyajlı Taycan modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Genel olarak makyajlı Porsche Taycan’a baktığımızda çok büyük bir tasarımsal değişikliğe uğramadığını görüyoruz. Ön tarafta bizleri yenilenen far grubu karşılıyor. Artık aydınlatma sisteminde detaylı optiklerle birlikte HD-Matrix tasarımı yer alıyor. Arkada ise yenilenen stop grubu ve 3 boyutlu olarak gözüken Porsche logosu bizlerin karşısına çıkıyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri daha optimize edilmiş bir arayüze sahip olan yeni ekranlar karşılıyor. Artık araçta derinlemesine bir Apple CarPlay entegrasyonu yer alıyor ve yerleşik araç içi video özelliği sayesinde hem orta ekrandan hem de yolcu ekranından yayın yapılması sağlanıyor. Bunların dışında bir farklılık bulunmuyor.

Teknik tarafa geldiğimizde ise asıl değişikliğin burada gerçekleştiğini görebiliyoruz. Arkadan itişli olan standart versiyon artık 0-96 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede gerçekleştirebiliyor. Bu da aracın 0.6 saniye hızlandığını bizlere gösteriyor. Taycan Turbo S ise 0-96 km/s hızlanmasını 0.3 saniyelik iyileştirmeyle 2.3 saniyede gerçekleştirebiliyor. Bu sayede makyajlı Porsche Taycan S, markanın bugüne kadar banttan indirdiği en hızlı seri üretim model olarak karşımıza çıkıyor.

Taycan S, güncellemeler birlikte ve launch control kullanımdayken toplamda 952 beygir güç üretebiliyor. Yeni geliştirmelerle birlikte arka akstaki elektrik motoru artık 109 beygir güç daha fazla üretebiliyor ve Sport Chrono paketine sahip olan araçlarda düğmeyle birlikte anlık olarak 10 saniyeye kadar 95 beygir fazladan güç sunuluyor. Bunlara ek olarak modelde adaptif havalı süspansiyon ve opsiyonel olarak Porsche Aktif Sürüş süspansiyonu da karşımıza çıkıyor.

Şarj tarafına gelirsek aktarılanlara göre araç, mevcut modele kıyasla yüzde 30 daha hızlı bir şekilde 400 kW’a kadar rejeneratif frenleme üzerinden kendini şarj edebiliyor. 800 voltluk bir sisteme sahip olan araç, DC ile 320 kW şarj olabiliyor ve yüzde 10’dan 80’e sadece 18 dakikada bataryasını doldurabiliyor. Ayrıca araçta artık 105 kWh’lik bir batarya yer alıyor ve model, 587 km menzil sunabiliyor.

Emre Özpeynirci tarafından belirtilenlere göre araç, Mayıs ayı itibariyle ülkemizde de satışa sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu