Makyajlı Skoda Octavia, yenilenen tasarımıyla karşımızda!

Çekyalı otomobil üreticisi Skoda, uzun zamandır merakla beklediğimiz makyajlı Octavia modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda 4. nesil üzerine yapılan bir makyaj olması sebebiyle çok büyük farklılıklar görmüyoruz. Ön tarafta bizleri yeni bir forma sahip olan far grubu ve ızgara karşılıyor. Artık araçta opsiyonel olarak Cristallinyum Matrix LED farlar alınabiliyor. Arkaya geçtiğimizde ise bizleri daha sportif bir tasarıma sahip olan tampon ve grafikleri yenilenen stop grubu karşılıyor. Araç, makyajla birlikte daha sert ve sportif gözüküyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri artık standart olarak 10 inç boyutundaki dijital gösterge paneli ile 10 inç boyutundaki dijital gösterge paneli karşılıyor. İsteyen kullanıcılar ekstra bedel karşılığında 13 inç boyutundaki multimedya ekranını seçebiliyor. Sürdürülebilirlik için yeni trim parçalarına sahip olan araçta pek çok farklı ADAS sürüş güvenlik destek sistemleri bulunuyor. Uzaktan park yardımı sunulan araçta ilerleyen dönemlerde yapay zeka destekli ChatGPT sesli asistanı da yer alacak.

Teknik tarafa gelirsek makyajlı Skoda Octavia benzinli, hafif hibrit ve dizel ünitelerle birlikte alınabilecek. Aracın performanslı versiyonu olan RS ise makyajla birlikte sadece tek bir üniteyle satın alınabilecek. Model, 2.0 litrelik TSI motor ile kardeşi VW Golf GTI gibi 265 beygir güç üretebilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce makyajlı Octavia nasıl olmuş? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu