Mercedes-Benz, elektrikli araç tasarımlarında değişikliğe gidiyor!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, önümüzdeki dönemde elektrikli araç stratejisinde değişikliğe gidecek.

Şirketin Araç Mühendisliği Başkan Yardımcısı olan Christoph Starzynski, Top Gear ile gerçekleştirdiği röportajda önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek olan elektrikli Mercedes-Benz modellerinin daha estetik tasarımlara sahip olacağını belirtti. Starzynski, açıklamasında Concept CLA’ya vurgu yaparak gelecekteki modellerin konsepte benzeyeceğini söyledi.

Her ne kadar Concept CLA da oldukça fütüristik bir tasarıma sahip olsa da uzun kaputu sayesinde geleneksel modellere de benziyor. Zira EQE ve EQS gibi modellerde oldukça kısa bir kaput yer alıyor ve araçlar yuvarlak formlarıyla oldukça farklı gözüküyor. Her ne kadar güncel tasarımlar aerodinamiği geliştirmek amaçlı yapılsa da bazı kullanıcılar tarafından pek sevilmiyor.

  • Mercedes-Benz, merakla beklenen CLA-Serisi konseptini tanıttı!
  • Mercedes-Benz, merakla beklenen CLA-Serisi konseptini tanıttı!
  • Mercedes-Benz, merakla beklenen CLA-Serisi konseptini tanıttı!
  • Mercedes-Benz, merakla beklenen CLA-Serisi konseptini tanıttı!

Geçtiğimiz dönemde tanıtılan Concept CLA, geleneksel tasarım çizgilerine sahip olmasına rağmen gelişmiş aerodinamik yapısı ile WLTP verilerine göre 750 km’den fazla menzil sunabiliyor.

Buna ek olarak başkan yardımcısı markanın ilerleyen dönemde elektrikli modellerinde kullandığı “EQ” takısını kaldıracağını duyurdu. Ancak şirket, buna rağmen EQ markasından tamamen vazgeçmeyecek. Ayrıca 2024’ün ilk çeyreğinde tanıtılacak olan tamamen elektrikli G-Serisi de EQ markasını kullanmayan ilk elektrikli Mercedes-Benz modeli olacak.

Tüm bunlara ek olarak Starzynski, şirketin satışlarının şu anda Avrupa’da iyi gittiğini ve ABD’de de elektrikli olarak başka markaları tercih eden eski kullanıcılarını tekrardan markaya döndürmeyi başardıklarını söyledi.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu