MG3, 195 bg’lik hibrit motorla küçük sınıfı sallayacak!

İngiliz otomobil üreticisi MG3, uygun fiyatlı yeni MG3 modelinin tanıtımını Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi.

İlk olarak aracın tasarımına baktığımızda diğer MG modellerinden alışık olduğumuz sert çizgileri net bir şekilde görebiliyoruz. Araçta MG5 ve MG7 modellerinden pek çok farklı izler karşımıza çıkıyor. Dikkat çeken far grubu, stoplar ve ızgara ile birlikte MG3, rakiplerine kıyasla oldukça şık gözüküyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri 7 inç boyutundaki dijital gösterge paneli ile 10.25 inç boyutundaki multimedya ekranı karşılıyor. Standart olarak navigasyon ile gelen araçta Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunuluyor. Orta konsolda çeşitli USB portlarına sahip olan araç, adaptif hız sabitleyici gibi sürüş destek sistemlerini içeren MG Pilot teknolojisine de sahip.

Teknik tarafa gelirsek MG3; 4.113 mm uzunluğa, 1.797 mm genişliğe ve 1.502 mm yüksekliğe sahip. Eskiden sadece içten yanmalı olarak sunulan araç, artık şarj edilebilir hibrit olarak satılacak. 1.5 litrelik ünite ile elektrik motorunun kombine edilmesi sonucu araç, toplamda 194 beygir güç üretebilecek. 1.83 kWh’lik bir bataryaya sahip olacak olan model Eco, Standard ve Sport olmak üzere 3 farklı sürüş modu sunacak. 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlayabilecek olan araç, 4.4 lt/100km’lik bir tüketim verisiyle karşımıza çıkacak.

Aktarılanlara göre Renault Clio, VW Polo, Opel Corsa ve Peugeot 208 gibi araçların rakibi olacak olan MG3 Temmuz ayında ülkemizde satışa sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu