Trend

Stellantis, Çinli üreticilere karşı Renault ile ortaklık kurabilir!

Avrupalı otomobil üreticisi Stellantis, BYD gibi Çinli markalarla mücadele edebilmek için Renault ile ortaklığa gidebilir.

Automotive News Europe tarafından paylaşılanlara göre Stellantis CEO’su Carlos Tavares, son yaptığı açıklamada uygun fiyatlı elektrikli otomobil savaşlarının kan banyosu şeklinde sona ereceğini belirtti. Bunun ardından Tavares, özel bir röportajda Renault’un elektrikli otomobiller konusundaki stratejisini değerlendirerek Çinli üreticilerle rekabet edip edemeyeceğini sorguladı.

Ardından yaptığı açıklamalarda şirketin pandemiyle birlikte yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Zira Renault, daha öncesinde Fransız devletinin verdiği 5 milyar euroluk kredi sayesinde faaliyetlerine devam edebildi. Buna ek olarak şirketin şimdiki faaliyetlerini eleştirerek Stellantis’in bu tarz bir yol izlemeyeceğini belirtti. Ayrıca savaş sonucunda ayakta kalacaklarını düşündüğünü ve çeşitli fırsatların karşılarına çıkacaklarını belirtti.

Daha öncesinde Carlos Tavares, uzun bir dönem boyunca Renault’ta görev alması sebebiyle şirkete ilgi gösteriyor. Zira marka, son açıklamalara göre elektrikli otomobil şirketi Ampere’nin halkı arzını iptal ederek kendi kendilerine geleceklerini finanse edeceklerini belirtti. İlerleyen dönemlerde Stellantis, Renault ile bir ortaklık kurarak markaya destek verebilir ve maliyetleri oldukça düşürerek Çinli üreticilerle daha kolay bir şekilde rekabet edebilir.

Tüm bunlara ek olarak markanın General Motors gibi Amerikan üreticilerle de ortaklık yapabileceği iddiası da konuşulanlar arasında yer alıyor. Şu anda Stellantis‘in bünyesinde 14 farklı otomobil üreticisi yer alıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu