Yeni elektrikli Fiat Panda, patent görsellerinde ortaya çıktı!

İtalyan otomobil üreticisi Fiat tarafından önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan uygun fiyatlı elektrikli Fiat Panda modelinin tasarımı patent görsellerinde ortaya çıktı.

Genel olarak Fiat Panda modelinin yayınlanan patent görsellerine baktığımızda 2019’da tanıtılan Centoventi konseptinden pek çok farklı izler taşıdığını görüyoruz. Ön bölümde bizleri ince bir LED far grubu karşılıyor. Alt tarafta elektrikli olması sebebiyle kapalı formdaki bir havalandırma çıkışı karşımıza çıkıyor. Arka tarafa geçtiğimizde ise kare formundaki ve ortadan ikiye birleşen stoplar aracın oldukça şık gözükmesine yardımcı oluyor. Ayrıca arka camın altında bulunan siyah bölüm de tasarımdaki bütünlüğe yardımcı oluyor.

Teknik tarafa gelirsek aktarılanlara göre araç, Citroen e-C3’te de karşımıza çıkan Stellantis Smart Car platformu üzerine inşa edilecek ve Sırbistan’da üretilecek. Halihazırda satışta olan Panda, markanın İtalya’daki Pomigliano d’Arco tesislerinde üretiliyor.

Motor tarafında her ne kadar tamamen elektrikli bir seçenek karşımıza çıkacak olsa da isteyenler için aracın hafif hibrit versiyonu da satışa sürülecek. Citroen’deki verilerden yola çıkarak aracın 44 kWh’lik bir bataryaya sahip olacağını ve 320 km/lik bir menzil sunabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca yeni Fiat Panda, 200 km menzil sunabilen bir versiyona da sahip olacak.

Şimdilik net olarak bir bilgi bilmesek de aracın yaklaşık 23.000 € civarında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu